Marți, 7 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Sfântul Dumitru” Narcisa, Bacău, din sobor făcând parte preoții slujitori ai acestui sfânt chivot băcăuan și alți preoți băcăuani. La slujbă au participat credincioșii parohiei, precum și alți pelerini veniți pentru împreună-rugăciune la ceas de sărbătoare închinată Sfântului Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului.
Sfântul Ioan Botezătorul, ocrotitor al bisericii-necropolă din Caransebeș
Credincioșii Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș s-au rugat marți, 7 ianuarie, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, care a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. An de an, la sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, biserica-necropolă a Episcopiei Caransebeșului, unde sunt înmormântați episcopii Caransebeșului, protopopi, preoți, profesori de teologie și personalități care au marcat viața bisericească și socială a Banatului de Munte, primește vizita Părintelui Episcop.
„Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca și în acest an să fim aici și să slujim Sfânta Liturghie și să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mielului lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Participând astăzi la Sfânta Liturghie, cred că tuturor ni s-a părut că stăm în cer, biserica fiind cerul cel de pe pământ, tinda Raiului, laboratorul mântuirii și învierii noastre. Am încheiat șirul sărbătorilor din această perioadă a anului bisericesc și ni se deschide alt timp de rugăciune pe care nu trebuie să-l pierdem și să-l neglijăm, ci să-l folosim pentru a ne câștiga Împărăția cerurilor”, a subliniat ierarhul în cuvântul de final.
Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș a fost ridicată între anii 1770 și 1780, fiind sfințită la 11 mai 1781 de către Episcopul Caransebeșului și Vârșețului Vichentie Popovici.