De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, la Ghioroc
Marţi, 26 octombrie, la marea sărbătoare a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, într-o atmosferă deosebită, credincioşii Parohiei Ghioroc, Protopopiatul Lipova, Arhiepiscopia Aradului, au trăit clipe de înălţare sufletească pentru că şi-au cinstit ocrotitorul Bisericii.
Biserica din Ghioroc datează din anul 1793, fiind ctitorită de către comunitatea aromână, reprezentată în mod deosebit de către Gheorghe Dima şi Constantin Cristian. La invitaţia preotului paroh Mircea Ciorogariu au participat preoţii din parohiile Pâncota, Galşa, Şiria, Covăsânţ, Cuvin şi Ghioroc, care fac parte din cadrul cercului misionar Şiria. După Sfânta Liturghie s-a oficiat Taina Sfântului Maslu. Preotul Iulian Botezatu a rostit cuvântul de învăţătură, în care a subliniat importanţa hramului în viaţa Bisericii din Ghioroc şi modul în care credincioşii ar trebui să mărturisească credinţa în Hristos. În încheiere, preotul Mircea Ciorogariu a mulţumit atât preoţilor, cât şi credincioşilor prezenţi într-un număr însemnat la sărbătoarea hramului bisericii din Ghioroc. Întâlniri bine-venite După încheierea slujbei a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar a cărui temă a fost anunţată de preotul Mircea Ciorogariu: "Taina Sfântului Maslu". Preotul paroh a susţinut un referat bine documentat, cu argumente din Sfânta Scriptură şi scrierile Sfinţilor Părinţi, referindu-se în mod deosebit la importanţa Tainei Sfântului Maslu în viaţa credincioşilor şi a punctat câteva momente din cadrul ritualui, care pot fi interpretate de către credincioşi, şi anume momentul deschiderii Sfintei Evanghelii de la încheierea Tainei Sfântului Maslu. Părintele Ciorogariu a precizat că rânduiala tipicului prevede ca deschiderea Sfintei Evanghelii să fie făcută de către preot, şi în felul acesta pot fi înlăturate tentaţiile de a interpreta conţinul Evangheliei, care aduc prejudicii de ordin moral atât credincioşilor, cât şi preoţilor care se îndeletnicesc cu această practică. La final preoţii participanţi la cercul misionar au susţinut că aceste întruniri ale cercului sunt bine-venite, pentru că deţin un rol deosebit întrucât preoţii mai vârstnici pot împărtăşi celor mai tineri din experienţa lor. Ziua s-a încheiat cu o agapă creştină.