La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Sfântul Serafim de Sarov, cinstit la biserica din Capitală ce are moaștele sale
Credincioşii Bisericii „Sfântul Nicolae”-Tabacu din sectorul 1 al Capitalei l-au cinstit duminică, 2 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Serafim de Sarov. Slujba Privegherii pentru pomenirea acestui cuvios rus a fost săvârşită sâmbătă, de la ora 17:00, iar duminică slujitorii au citit Acatistul Sfântului, după care au săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele ieromonah Gheorghe Iordan, vieţuitor la Mănăstirea Căldăruşani din Arhiepiscopia Bucureştilor, a rostit un cuvânt de învăţătură despre Duminica dinaintea praznicului Botezului Mântuitorului Hristos şi despre felul în care Cuviosul Serafim i-a învăţat pe contemporani importanţa rugăciunii neîncetate spre dobândirea harului Duhului Sfânt.
Biserica „Sfântul Nicolae”-Tabacu, unde participă la slujbe şi credincioşii ortodocşi ruşi din Bucureşti, a primit o părticită din moaştele Sfântului Cuvios Serafim de la Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în luna noiembrie a anului 2017, după ce aceasta fusese adusă în România de Patriarhul Kiril al Moscovei.
Sfântul Serafim este pomenit în calendarul Bisericii Ortodoxe de două ori pe an, pe 2 ianuarie, data mutării sale la Domnul, şi pe 19 iulie, ziua canonizării sale din anul 1903. Moaştele Cuviosului Serafim se află la mănăstirea de maici Diveevo, regiunea Novgorod, Federaţia Rusă.