Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Sfântul Ștefan cel Mare, sărbătorit la ctitoria sa de la Vad, judeţul Cluj
La sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Ștefan Vodă” de la Vad, județul Cluj, cu prilejul hramului.
La împlinirea a 520 ani de la trecerea Sfântului Ștefan cel Mare la Domnul și 32 de ani de când a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, la Atarul de vară al Mănăstirii Vad, Părintele Mitropolit Andrei a liturghisit şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Verticalitatea Sfântului Ștefan cel Mare și slăbănogeala noastră”, în cadrul căruia a vorbit despre viața, activitatea și virtuțile Sfântului Ștefan cel Mare, un model pentru credincioșii de astăzi.
„Să ne uităm la Sfântul Ștefan cel Mare și să îi urmăm credința”, a îndemnat ierarhul.
La momentul rânduit din cadrul Liturghiei, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Ivan Mihai. Acesta urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Bădeni, Protopopiatul Turda.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la Mănăstirea Piatra Fântânele. La chinonic, corul maicilor a interpretat balada „Când a fost să moară Ștefan”.
La finalul slujbei, părintele stareț Nicodim Pop a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la hramul mănăstirii.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși, printre care s‑a aflat și academicianul Marius Porumb, membru titular al Academiei Române. Toți copiii și tinerii prezenți la Sfânta Liturghie au primit cărți duhovnicești din partea ierarhului.