Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sfințire de biserică în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost în mijlocul credincioșilor Parohiei Luțca, comuna Sagna, Protopopiatul Roman, pentru a resfinți biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitate.
După săvârșirea Sfintei Liturghii de către soborul slujitorilor, sub protia părintelui arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba de resfințire a sfântului lăcaș.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, ierarhul a vorbit despre semnificațiile sfințirii bisericii, în care este binecuvântată viața credincioșilor prin oficierea Sfintelor Taine de către preot, și prelungirea lucrării ecleziastice în casele credincioșilor prin săvârșirea tainei a opta, care este taina aproapelui: „Această casă Dumnezeu a zidit-o prin mâinile noastre, iar Duhul Sfânt a înnoit-o prin mâinile noastre, ea devenind o poartă a cerului. În biserică totul este har, totul este providență, nimic nu este întâmplător. Biserica este spațiul în care ne mișcăm în Dumnezeu și prin Dumnezeu, în puterea Duhului Sfânt. Biserica nevăzută pe care o constituim din sufletele noastre este icoana hristică din care constituim catapeteasma cerului și aș vrea ca nici unul dintre preoți sau credincioși să nu lipsească din această catapeteasmă, pentru că lipsa înseamnă neîmpărtășirea din iubirea milostivă a lui Dumnezeu”.
Părintele paroh Iulian Popa a mulțumit ierarhului pentru slujba de sfințire și a rememorat momente din perioada lucrărilor de reabilitare a bisericii. Pentru jertfa depusă alături de credincioșii din parohie și membrii Consiliului parohial, preotul Iulian Popa a fost hirotesit în treapta de iconom stavrofor.