Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sfinţire de biserică în satul Cilibia-Gară
Credincioşii din localitatea buzoiană Cilibia-Gară sunt în mare sărbătoare astăzi deoarece biserica lor, cu hramul "Constantin şi Elena", va fi sfinţită de Înalt Preasfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Până în 1996, oamenii acestui sat mergeau aproape 4 km până la biserica din comuna Cilibia, neavând propriul lăcaş de cult. În anul 1992, şi-au făcut propriul cimitir, iar din 1996 au început construirea unei capele pentru cimitir. Folosindu-se materiale de o calitate îndoielnică, aceasta s-a deteriorat în timp. Din 2004, la Parohia Cilibia (centrul comunei) a venit părintele paroh Ionel Miron şi s-au început lucrările de consolidare a capelei, care în scurt timp s-a transformat în biserică. Lăcaşul s-a modificat radical, adăugându-i-se un pridvor şi făcându-se finisaje în interior cu parchet, marmură, şi tâmplărie termopan, racordându-se biserica la reţeaua de curent electric. De la vechea capelă a mai rămas moştenire doar clopotniţa, care are în loc de clopot... un obuz. Pictura bisericii, realizată în tehnica "fresco" de Adrian Roşu, a fost finalizată în decembrie 2008. La slujba care va fi săvârşită de IPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, sunt aşteptaţi atât sătenii - în jur de 100 de familii -, cât şi numeroşi credincioşi din satele vecine.
Satul Cilibia-Gară s-a format în vremea comunismului în jurul silozului de cereale şi al fermei de animale unde au fost atraşi numeroşi muncitori din alte zone ale judeţului. Dacă în vremea aceea oamenii nu au putut să-şi construiască biserică, visul lor s-a împlinit în aceşti ani, iar sfinţirea de astăzi încununează aşteptarea lor de ani de zile.