De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Sfinţirea bisericii clujene „Sfântul Ilie“
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a târnosit sâmbătă, 19 octombrie, Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din cartierul clujean Între Lacuri, după 35 de ani de la punerea pietrei de temelie. A urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre „Sfânta Liturghie, criteriul credinței adevărate”.
Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor pe parohul Vasile Istrate, iar pe preotul coslujitor Sergiu Vasile Bălaj l-a hirotesit iconom. Pr. Ștefan Cosmuța a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar pr. Gheorghe Ghiț, Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”; amândoi sunt foști slujitori ai bisericii. Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni a fost oferit managerilor Dorin George Bob și Ovidiu Nealcoș. Membrii Comitetului și Consiliului parohial, precum și alți binefăcători, au primit distincții și diplome de aleasă cinstire.
Biserica „Sfântul Proroc Ilie” a fost construită între 1984 şi 1990, iar între 2005 şi 2008 a fost pictată în tehnica frescă de pictorul bisericesc pr. Damian Tuluc din Mociu, asistat de colaboratorii săi. În ultimii ani, locașul a trecut prin lucrări de renovare și înfrumusețare. Biserica este una atipică, fiind construită în perioada comunistă după arhitectura blocurilor din zonă, fără turle sau cruci, pentru a nu deranja autoritățile vremii. La subsolul bisericii se află Galeria „Horeb” de artă contemporană şi parohia misionară pentru credincioşii cu deficienţe de auz şi vorbire din oraş, păstorită de pr. Adrian Petrescu.