Praznicul Naşterii Domnului a adunat şi în acest an mulţimi de credincioşi la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie din ziua marelui praznic a fost săvârşită de
Sfințirea bisericii Parohiei Ramna din judeţul Caraş-Severin
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfinţit duminică, 8 decembrie, biserica Parohiei Ramna, Protopopiatul Reșița, județul Caraș-Severin, după încheierea lucrărilor de restaurare a locaşului şi a picturii. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși din parohie, ne-a transmis diaconul Pavel Canea.
În cuvântul său de învăţătură, Episcopul Caransebeşului a arătat faptul că sfinţirea unui locaş de cult este un moment istoric pentru o comunitate: „Părintele paroh împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial au lucrat foarte mult în ultima vreme la sfânta biserică pentru a o înnoi, sfântul locaș din Ramna fiind foarte vechi. Noi astăzi ne-am bucurat căci am binecuvântat o biserică luminoasă și înfrumusețată, dar în același timp este o bucurie pentru noi, căci nu doar biserica văzută este îngrijită, ci părintele paroh este implicat foarte mult și în a zidi biserica din sufletele credincioșilor, dovadă fiind numărul mare de credincioși care s-au apropiat de Sfântul Potir și s-au împărtășit cu Sfintele Taine”, a arătat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.
Pentru activitatea pastoral-misionară, preotul paroh George Moteca a fost hirotesit iconom stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii sfântului locaş au primit de la Preasfinţia Sa Diploma de excelență „Episcop Veniamin Nistor”.
La finalul Sfintei Liturghii, chiriarhul le-a oferit daruri tuturor copiilor prezenți la biserică.
Localitatea Ramna este atestată documentar în 1364 și a avut o biserică de lemn ridicată în 1725 cu hramul „Învierea Domnului”. Biserica actuală, cu același hram, a fost construită în 1770 în stil baroc.