La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Sfințirea unei capele şcolare în Huedin, județul Cluj
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a sfințit joi, 17 octombrie, capela școlară cu hramul „Sfântul Benedict de Nursia”, ocrotitorul celor studioși, din incinta Liceului Teoretic „Octavian Goga” din Huedin.
Capela școlară a fost înfiinţată la inițiativa părintelui Dan Lupuţan, protoiereu al Protopopiatului Huedin, fiind pictată și utilată cu toate cele necesare cultului divin public. Aici se desfăşoară activități catehetice și duhovnicești, susţinute de preoții din Huedin, alături de alte acțiuni organizate de profesorii de religie. La slujba de sfinţire au mai participat preoţi, diaconi, cadre didactice, autorităţi judeţene şi locale, numeroşi invitaţi. Elevii liceului au susţinut, cu acest prilej, un program artistic. Directorul Liceului Teoretic „Octavian Goga” din Huedin, Horea Dorin Matiș, a fost distins, cu această ocazie, cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar Consiliul de administrație al școlii a primit o diplomă de aleasă cinstire, din partea ierarhului, pentru activitatea didactică și pentru colaborarea cu Protopopiatul Huedin.
Apoi, în sala de sport a Liceului „Octavian Goga”, în cadrul manifestării dedicate Centenarului învățământului românesc la Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei și protopopul de Huedin, Dan Lupuţan, au primit din partea școlii diplome de onoare pentru susținerea procesului de învățământ și pentru programele catehetice permanente desfășurate cu elevii, la programul „after- school”. Cu acest prilej, s-a lansat și cartea „Învățământul românesc din Huedin la 100 de ani”, coordonată de prof. Cristian Claudiu Filip.