În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Simpozion despre victimele războaielor, în Argeş
În perioada 1-3 septembrie, la Câmpulung-Muscel s-a desfăşurat Simpozionul internaţional „Apel la memorie: victimele războaielor”. Simpozionul a fost găzduit de Centrul de cercetări istorice „Preot Gheorghe I. Cotenescu” din localitatea argeşeană şi a dezbătut, prin invitaţi, români şi străini din Cehia, Polonia şi Lituania, tematica victimelor războaielor, cu precădere a refugiaţilor şi altor victime ale celui de-al Doilea Război Mondial.
Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului și Muscelului, care a vorbit vineri, 2 septembrie, subliniind „cât de important este să dăm dovadă de omenie şi întrajutorare tuturor semenilor noştri care se află la necaz”. Participanții au susținut lucrări care s-au încadrat în cele trei sesiuni științifice cu tema: „Al Doilea Război Mondial: refugiații polonezi. Tranzitul tezaurului și patrimoniului polonez”; „Contesa Livia de Dymsza Maiorescu” și „Istoricul Nicolae Iorga, Muscelul și preotul profesor Gheorghe Cotenescu”. De asemenea, au avut loc câteva vizite tematice în locurile cu importanță istorică deosebită, servicii religioase pentru militarii și cei care și-au pierdut viața în război, precum și dezveliri de plăci comemorative. Participanţii au vizitat, de asemenea, și Schitul Dragoslavele, stavropighie patriarhală, despre care a vorbit într-un referat la lucrările simpozionului domnul Radu Petrescu-Muscelu, co-organizatorul evenimentului. Vineri, 2 septembrie, la Școala „Sfântul Ioan Iacob” din Câmpulung-Muscel, IPS Părinte Calinic a oficiat o slujbă de binecuvântare și a dezvelit o placă comemorativă, pentru a păstra vie memoria preotului Gheorghe Cotenescu.