La opt ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian Chira, cel care a păstorit Eparhia Maramureșului și Sătmarului mai bine de un sfert de secol (1990‑2016), miercuri, 30 octombrie,
Slujbă arhierească la Biserica „Sfântul Ilie” din Drobeta-Turnu Severin
În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, a Sfinților Părinți, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul” din Drobeta-Turnu Severin, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.
Din soborul de preoţi şi diaconi care au slujit alături de ierarh a făcut parte și pr. Cătălin Țăruș, din cadrul Sectorului cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei.
În cuvântul de învățătură, ierarhul mehedințean a vorbit celor prezenți despre bucuria Praznicului celui mare al Nașterii Domnului, sărbătoare ce înfățișează tuturor smerenia și iubirea lui Dumnezeu pentru noi oamenii.
Pr. Gheorghe Ghinea, parohul bisericii, a mulțumit Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, pentru purtarea de grijă și pentru bucuria slujirii.
Construcția bisericii Sfântului Ilie a început în anul 1992, când i s-a turnat fundația, din beton armat, la adâncimea de 3,50 m.
La demisol funcționează un paraclis cu hramul „Sfântul Nicolae” și o sală de pomeniri cu capacitatea de 80 de locuri. Biserica este din cărămidă, având stâlpi și bolți de beton armat.
Catapeteasma și stranele sunt din lemn de stejar, sculptate la Târgu Neamț. Scaunele de strană sunt în număr de 46 și sunt sculptate din lemn de cireș. Biserica nu are pictură exterioară, dar pe frontispiciu sunt șapte icoane rotunde și icoana hramului, Sfântul Ilie, litografiate pe tablă de aluminiu.
Pictura interioară este executată în fresco de către pictorii Eugen și Florica Papici, în anul 2018.