Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Slujbă arhierească la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Reşiţa
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Sfânta Liturghie în a doua zi de Paşti la Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din municipiul Reşiţa, aceasta fiind deja o tradiţie în eparhie.
Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrările de restaurare şi înfrumuseţare a picturii ce împodobeşte lăcaşul de cult. La Sfânta Liturghie a participat un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, iar la momentul cuvenit, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a rostit un cuvânt de învăţătură. În încheiere, ierarh, preoţi şi credincioşi au luat parte la agapa dragostei frăţeşti oferită de parohie cu acest prilej binecuvântat de praznic. Biserica a fost construită în perioada 1872-1884 pe locul unei vechi biserici de lemn. Stilul său baroc, medieval târziu, precum şi adaosurile din ultima perioadă îi conferă o frumuseţe aparte. Aflat astăzi în Centrul Civic al municipiului Reşiţa, lăcaşul de cult închinat cinstirii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil a fost şi el victima urbanizării forţate socialiste. Deşi iniţial se dorea demolarea sa, în urma mai multor demersuri înaintate autorităţilor locale de atunci, s-a reuşit o soluţie de compromis: translarea bisericii într-un spaţiu în care să nu deranjeze privirile mai-marilor vremii. Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Reşiţa este păstorită cu vrednicie de părintele iconom stavrofor Ioan Albu, ajutat de părintele iconom stavrofor Rusalin Chincea şi de părintele inspector iconom stavrofor Sorin Oţelariu. În după-amiaza aceleiaşi zile, chiriarhul a poposit în mijlocul credincioşilor din Parohia "Schimbarea la faţă" din cartierul reşiţean Govândari. Cu acest prilej a săvârşit în demisolul bisericii slujba Vecerniei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a rostit un cuvânt de învăţătură, după care a miruit şi a împărţit iconiţe cu praznicul Învierii Domnului tuturor credincioşilor prezenţi. După slujbă, ierarhul, însoţit de părintele protopop Nicolae Mirişan şi de părintele paroh Nicolae Nicoară, a vizitat şantierul bisericii cu hramul "Schimbarea la faţă" din cartierul reşiţean Govândari.