De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Slujbă arhierească la Câmpulung Moldovenesc
Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 27 aprilie 2014, Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc. La slujbă au participat câteva sute de credincioşi, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale.
Biserica „Sfântul Dumitru“ din Câmpulung Moldovenesc a fost neîncăpătoare duminică, 27 aprilie 2014, când IPS Arhiepiscop Pimen, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de copii al lăcaşului de închinăciune, dirijat de de Iustina Solovan şi coordonat de pr. paroh Liviu Solovan. Spre finalul slujbei, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a doua după Paşti. În acelaşi timp, IPS Pimen a apreciat frumuseţea picturii Bisericii „Sfântul Dumitru“, dar şi corul de copii care a oferit răspunsurile la strană. „Corul acestei biserici este unic pentru mine. Am ascultat multe coruri de copii, însă acest cor este unic. Copiii, deşi au vârste diferite, au cântat atât de frumos. Desigur, corul adulţilor nu e mai prejos. Cunosc toate corurile din Bucovina, însă acest cor este deosebit“, a apreciat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a oferit părintelui paroh Liviu Solovan distincţia de iconom stavrofor. Părintele Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, a menţionat că la Biserica „Sfântul Dumitru“ a fost terminată pictura în interior, iar în perioada următoare vor fi întreprinse lucrări de construcţie la exterior. Pentru preoţii şi enoriaşii Bisericii „Sfântul Dumitru“, slujirea ierarhului locului a fost o mare bucurie, întrucât anul acesta se împlinesc 12 ani de misiune în parohie. „Cea mai mare realizare este zidirea sufletească. Cred că biserica din sufletul omului este mai importantă şi mult mai de folos. Omul zidit sufleteşte rămâne puternic, legat de Dumnezeu“, a mărturisit pr. paroh Liviu Solovan.