În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel
Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost pomenit sâmbătă, 12 ianuarie, cu prilejul împlinirii a șase ani de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba Parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău. Din soborul slujitorilor au făcut parte consilieri eparhiali, inspectorul bisericesc, secretarul eparhial, protoierei, actuali și foști profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, precum și foști colaboratori ai vrednicului ierarh. La momentul comemorativ au participat clerici, monahi și monahii din întreaga eparhie, dar și credincioși care s-au rugat pentru cel care i-a păstorit cu grijă părintească vreme de trei decenii, după cum ne-a transmis pr. Dragoș Olteanu, inspector eparhial. După slujbă, părintele Costică Panaite, slujitor la Biserica „Sfinții Îngeri” din Buzău, a evidențiat principalele trăsături ale vieții Arhiepiscopului Epifanie, căruia i-a fost colaborator timp de aproape un sfert de veac, în calitate de consilier cultural.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre însemnătatea rugăciunii pentru cei adormiți. „Cel mai important act de recunoștință pe care îl putem împlini este acela de a-i pomeni totdeauna în rugăciunile noastre, nu numai la momentele acestea rânduite de Biserică. Preoții, monahii și toți credincioșii care au fost păstoriți de un ierarh au datoria de a se gândi la părintele lor spiritual. Așa cum îi pomenim pe părinții noștri când trec în veșnicie, tot astfel trebuie să ne rugăm pentru odihna sufletului celui ce a fost și, într-un anume sens, rămâne părinte spiritual al unei obști creștine, pe care s-a străduit să o păstorească frumos și cu demnitate. De aceea, în încheiere, vă mulțumesc tuturor celor care ați venit la această slujbă de pomenire ca să ne rugăm împreună. Au trecut șase ani, încet-încet, înaintăm pe fluviul timpului și ne apropiem și de sorocul de șapte ani, dar, chiar dacă vom împlini aceste soroace, nu înseamnă că Arhiepiscopul Epifanie trebuie uitat, mai ales de cei care ați fost vreme îndelungată în apropierea sa și v-ați străduit să-i fiți de ajutor”, a afirmat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Soborul de slujitori a săvârșit apoi un Trisaghion la mormântul Arhiepiscopului Epifanie din pronaosul Catedralei Arhiepiscopale. Ierarhul a condus eparhia de la Curbura Carpaților din 4 iulie 1982 până la trecerea sa la cele veșnice, în 7 ianuarie 2013.