În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Iaşi
Marți, 10 octombrie, la invitația și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană în cadrul programului liturgic dedicat hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
Pelerinii care au venit să se închine la Sfânta Parascheva au poposit pentru câteva momente și la Catedrala Mitropolitană, pentru a lua parte la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.
Răspunsurile la Utrenie au fost date de Corul „Chivotul” al catedralei, iar la Sfânta Liturghie, de Corul „Apostolii” al Arhiepiscopiei Iașilor, condus de pr. Constantin-Nichifor Hrestic.
În cadrul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța pe care Sfânta Parascheva o are în viața creștinilor: „Evlavia poporului român pentru această Sfântă Cuvioasă crește din în an, iar cultul ei se amplifică impresionant de mult. În ultima vreme, s-a scris o gamă întreagă de broșuri, cărți de spiritualitate, inspirate din viața Cuvioasei și din minunile sale, ba chiar și lucrări de cercetare hagiografico-liturgică. În întreaga țară, în numele ei, s-au construit biserici și mănăstiri, s-au ridicat așezăminte social-caritabile, școli și capele. De asemenea, imnografii i-au alcătuit imnuri, protopsalții și cântăreții i-au compus și interpretat cântări deosebite, iar iconografii s-au întrecut în a-i zugrăvi chipul în cele mai nuanțate culori”.