La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Slujire arhierească la Mălinești
Mănăstirea Mălinești, județul Vaslui, și-a sărbătorit marți, 1 octombrie, hramul - „Acoperământul Maicii Domnului”, în mijlocul obștii monahale aflându-se Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care a săvârșit Sfânta Liturghie.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificația acestei sărbători, despre contextul în care Maica Domnului s-a arătat în cartierul constantinopolitan Vlaherne și despre cum ne ocrotește ca pe niște fii și fiice ale ei, rugându-se pentru păcatele întregii umanități.
„Noi de aceea avem această sensibilitate și dragoste extraordinară față de Maica Domnului, pentru că ea își asumă, în inima ei, suferința și păcatele întregii umanități. Părintele Dumitru Stăniloae ne spune că pentru noi, creștinii, este cea mai mare binecuvântare că sus, în ceruri, avem o inimă de mamă.
Este inima Maicii Domnului, cea care, așa cum a văzut-o Sfântul Andrei, coboară printre oameni”, a arătat ierarhul Hușilor.