În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Slujire arhierească la Mănăstirea „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Rădăuți
Bucurie și liniște sufletească au primit luni în dar cei care au ales să petreacă timp în rugăciune la Mănăstirea „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din municipiul Rădăuți, cu prilejul sărbătoririi hramului. În mijlocul credincioșilor și al obștii monahale s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a săvârșit Sfânta Liturghie.
Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava.
În cadrul slujbei au fost hirotoniţi întru diacon teologul Ștefan Marișca și respectiv întru ieromonah ierodiaconul Zaharia Ihnatiuc.
Alături de obștea monahală și de numeroșii credincioși, la eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, maici starețe de la mănăstiri ale eparhiei, precum și prieteni ai Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie”.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a citit rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate. În continuare, Părintele Arhiepiscop i-a oferit maicii starețe Ecaterina Lichi cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Ordinul „Crucea Bucovinei”, „pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și comunității”.
În cuvântul de învățătură rostit la final, ierarhul a subliniat faptul că praznicul acestei zile anticipează hramul închinat Nașterii Domnului și amintește de momentul intrării Maicii Domnului în templul din Ierusalim. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a prezentat date istorice cu privire la originea sărbătorii, a vorbit despre întâia icoană a acestui moment deosebit și a prezentat imaginea templului în care Maica Domnului avea să cunoască tainele Scripturii de la o vârstă foarte fragedă.