Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Slujiri arhiereşti în două parohii din Danemarca
Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a efectuat, în perioada 22-23 noiembrie, două vizite pastorale în Danemarca, la Aalborg şi Copenhaga. Sâmbătă, 22 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Macarie a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei româneşti din Copenhaga, fiind înconjurat de un sobor de preoţi slujitori din Suedia, Norvegia şi Danemarca. Cu prilejul acestei slujiri a fost cinstit Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul parohiei româneşti din capitala Danemarcei, pomenit în calendarul creştin ortodox în data de 20 noiembrie. La slujbă, Preasfinţitul Macarie l-a hirotesit întru duhovnic pe tânărul preot Radu Constantinescu, care va sluji în Parohia Ortodoxă Română din oraşul Ålesund, Norvegia. După Sfânta Liturghie, a urmat un dialog duhovnicesc între ierarh, preoţi şi credincioşi, despre importanţa Tainelor Spovedaniei şi Euharistiei în viaţa duhovnicească, stabilindu-se mai multe teme despre Spovedanie şi Euharistie, pentru catehezele care vor fi susţinute în Postul Naşterii Domnului, în comunităţile parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.
Duminică, 23 noiembrie, Parohia Ortodoxă Română din Aalborg, Danemarca, şi-a sărbătorit hramul: „Intrarea în biserică a Maicii Domnului“. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul Macarie al Europei de Nord, fiind înconjurat de preoţii Gheorghe Bighiu, Dan Virgil Păcurar şi diaconul Sorin Sîplăcan. Credincioşii au venit de la mari distanţe pentru a se spovedi şi a se cumineca cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. Preasfinţitul Macarie i-a îndemnat pe cei prezenţi la slujbă să dea o bună şi dreaptă mărturie, având-o călăuzitoare şi rugătoare pe Maica Domnului. Ierarhul i-a binecuvântat şi încurajat pe preotul şi enoriaşii parohiei care se unesc cu Dumnezeu prin cuminecarea cu Sfintele Taine, dar şi unii cu alţii, prin activităţile social-filantropice şi pastoral-misionare care se organizează, cu precădere, în acest Post al Crăciunului, numit „şcoala milosteniei“.