La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
„Smerenia Întrupării şi slava Judecăţii“
În Duminica "Lăsatului sec de carne", a "Înfricoşătoarei Judecăţi", Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica "Sfântul Gheorghe - Nord", din municipiul Râmnicu Vâlcea. La finalul slujbei, PS Episcop a rostit un cuvânt de învăţătură.
Sute de credincioşi au participat, duminică, 27 februarie, la Sfânta Liturghie, săvârşită de Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului alături de un sobor de preoţi şi diaconi, la Biserica "Sfântul Gheorghe - Nord" din Râmnicu Vâlcea. După Sfânta Evanghelie, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei: "Referitor la Înfricoşătoarea Judecată, Biserica doreşte să ne aducă în atenţie legătura strânsă între smerenia Mântuitorului Hristos, pe de o parte - arătată în Întruparea Sa din Fecioara Maria, în viaţa de pe pământ, în pătimirile Lui, în Răstignirea, Moartea şi Învierea pentru a noastră mântuire - şi, pe de altă parte, slava Sfintei Treimi care se va arăta la a doua Venire. Există deci o legătură strânsă între smerenia primei veniri sau a Întrupării Mântuitorului Hristos şi slava în care se va face Înfricoşata Judecată, pentru faptele fiecăruia dintre noi. Mântuitorul Iisus Hristos se află în fiecare persoană care suferă, în cel bolnav, în cel care este în temniţă, în cel flămând şi însetat, în fiecare necăjit şi întristat, aşteptând milostenia noastră pentru a ne putea trage după Sine la ceruri. Aceasta este taina smereniei Sale care nu intervine în libertatea omului, ci îl lasă pe acesta să-şi aleagă singur calea spre mântuire", a arătat Preasfinţia Sa. Biserica "Sfântul Gheorghe - Nord" Biserica cu hramul "Sfântul Gheorghe - Nord", din municipiul Râmnicu Vâlcea, este ctitorită de Ghiţulete Gheorghe din Râmnicu Vâlcea. Piatra de temelie a fost pusă în luna iunie 1998 de către Preasfinţitul Irineu Slătineanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Râmnicului, astăzi Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei. După un an de zile, tot în luna iunie 1999, biserica a fost sfinţită de către Preasfinţitul Gherasim Cristea, astăzi, Arhiepiscopul Râmnicului. Pictura, realizată în frescă, în stilul neobizantin, a fost efectuată de pictorul Ţivrea Gheorghe din localitatea Stroieşti, judeţul Vâlcea, la iniţiativa părintelui paroh Gabriel Vasile Neagoe.