Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Specialiști în istorie au vizitat Centrul eparhial din Buzău
Participanții la școala de vară a Societății de Științe Istorice din România, organizată în municipiul Buzău, cu tema „Salvarea patrimoniului, salvarea identității - Buzău, 1.650 de ani”, au efectuat de curând o vizită la Centrul eparhial, unde au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Ierarhul le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și i-a însoțit pe parcursul realizării unui tur ghidat al Muzeului Bisericesc Eparhial, proaspăt reamenajat și pus în valoare, pentru a reflecta cu fidelitate viața bisericească din trecutul eparhiei de la Curbura Carpaților. De asemenea, vizitatorii s-au închinat în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, ctitorită de domnitorul muntean Matei Basarab (1632-1654), în anul 1649. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oferit fiecărui participant broșura de prezentare a Muzeului Bisericesc Eparhial și cartea „Episcopul Chesarie al Buzăului (1825-1846) - 175 de ani de la intrarea sa în veșnicie”. La rândul său, chiriarhul locului a primit din partea Societății de Științe Istorice din România volumul „Tezaur, salvarea patrimoniului - salvarea identității”, care cuprinde lucrările științifice prezentate în cadrul evenimentului desfășurat la Buzău.