În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Spectacol în scop caritabil pentru Centrul de tineret din Sângeorz Băi
Un spectacol cu scop caritabil pentru ridicarea Centrului Misionar pentru Tineret „Preot Prof. Ioan Bunea“ din Sângeorz-Băi va avea loc joi, 31 octombrie, la Bistriţa. Spectacolul intitulat „Dă Doamne la lume bine!“ va avea loc la Teatrul de Vară din municipiu, cu începere de la ora 18:00. Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi de Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură, Bistriţa-Năsăud.
Vor susţine recitaluri artişti de muzică tradiţională românească şi grupuri muzicale, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Profesionist „Dor Românesc“ din Bistriţa. Între numele cunoscute ale cântecului popular românesc care vor evolua pe scenă se numără: Nicolae Mureşan, Ioan Pop şi Grupul Iza, Cornelia Ardelean Archiudean, Matilda Pascal Cojocăriţa, Alexandru Pugna şi alţii, a declarat pr. prof. Tudor Mudure, coordonatorul proiectului Centrului Misionar de Tineret de la Sângeorz-Băi.
Între cei prezenţi pe scenă se vor afla şi Grupul coral al Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Bistriţa-Năsăud, elevi ai Liceului cu program Sportiv Bistriţa, şi ai Liceului de Muzica „Tudor Jarda“. Biletele pentru concertul din 31 octombrie pot fi achiziţionate de la bisericile ortodoxe din protopopiatele Bistriţa, Năsăud şi Beclean, precum şi la intrarea în sala de spectacole.
Piatra de temelie a Centrului pentru Tineret „Preot Prof. Ioan Bunea“ de la Sângeorz-Băi a fost pusă în 26 aprilie 2012 de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. În prezent, construcţia este ridicată până la nivelul acoperişului şi se doreşte ca până la sfârşitul acestui an să se realizeze acoperirea imobilului. Menirea acestui centru este de a le oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale care să permită o transmitere a educaţiei spirituale.