De sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Băltenii de Sus, județul Tulcea, săvârșind
Spectacol pentru copii cu nevoi speciale
La Teatrul Excelsior din București a avut loc marţi, 20 martie, spectacolul „Centenarul României - 100 de ani în jurul valorilor culturii românești” organizat de Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” în parteneriat cu Școala gimnazială specială pentru surzi nr. 1 și Școala profesională specială pentru deficienții de auz „Sfânta Maria” din București, informează TRINITAS TV.
În cadrul evenimentului au fost prezentate două spectacole de pantomimă, intitulate „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, respectiv „Ceilalți muzicieni din Bremen”. „Am organizat acest eveniment pentru că elevii de la Liceul Teoretic «Sfinții Trei Ierarhi» au simțit nevoia să ofere un dar pentru alți copii, dar care a luat contur în urma unor serbări sau evenimente cu caracter festiv și piese de teatru organizate de noi. Discutând cu cadrele didactice și elevii școlii noastre, ne-am gândit să facem ceva pentru copiii care au nevoi mai speciale, respectiv pentru copiii cu deficiențe de auz sau hipoacuzici. Având deja experiența piesei de teatru pe care au interpretat-o cu ocazia zilei de 1 decembrie, copiii au remodelat-o pentru a răspunde acestei situații speciale”, a spus, pentru TRINITAS TV, pr. Vasile Gavrilă, fondatorul Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” din Capitală și parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Ghica, paraclis universitar.
Cele două spectacole puse în scenă au fost dedicate Centenarului Marii Uniri. „Am participat alături de copii pentru a pune în practică întreaga scenetă și ne-am bucurat foarte mult să ne aducem aminte că poporul român are foarte multe valori și tradiții prețioase pe care nu trebuie să le pierdem. De aceea, sceneta a fost un eveniment al copiilor pentru că ei, prin candoare, frumusețe, bucurie, reprezintă cea mai de preț comoară a Liceului «Sfinții Trei Ierarhi»”, a precizat prof. Nora Iordache.
Manifestarea cultural-artistică face parte dintr-o serie de proiecte care au obiectivul principal încurajarea manifestării iubirii, empatiei, includerii și într-ajutorării unor copii aparținând diferitelor medii și categorii de vârstă. „Am avut onoarea să fiu scenograful copiilor, să încerc să lucrez cu ei costumele, decorurile, butaforia, tot ceea ce a însemnat recuzită, pentru că noi încercăm, în general, în această școală să implicăm copiii în procesul unui spectacol”, a spus Cosmina Dragomir, scenografă. „Mi-a plăcut foarte mult să joc în acest spectacol și mă bucur că aparțin acestei școli, care face atât de multe spectacole și evenimente unice pentru viața unui copil, de fiecare dată când are loc o sărbătoare mare”, a spus una dintre elevele participante la acest eveniment cultural-artistic.
Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” este aflată sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române și funcționează în conformitate cu programa oficială a Ministerului Educației Naționale.