În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Suflet pentru suflet de copil“, la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din Câmpulung Moldovenesc
Participând la Concursul naţional de proiecte duhovniceşti „Sfânta Euharistie - Lumina vieţii creştine“ din cadrul programului catehetic al Patriarhiei Române „Hristos împărtăşit copiilor“, desfăşurat la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, elevii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca“, împreună cu îndrumătorii lor, părintele Constantin Norocel şi Marcela Norocel, profesoară de religie, s-au gândit să înfrumuseţeze, pe cât posibil, copilăria celor aflaţi în Centrul de Plasament „Visătorii“ de la Fundu Moldovei, dar şi a altor copii aflaţi în nevoi.
Proiectul ce se desfăşoară la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din Câmpulung Moldovenesc, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „George Voevidca“, poartă denumirea de „Suflet pentru suflet de copil“ şi cuprinde numeroase acţiuni. Prima activitate a proiectului, intitulată „Mărţişoare, mărţişoare pentru oameni cu suflet mare!“, a constat în confecţionarea de mărţişoare şi felicitări pe care elevii le-au distribuit la diferite instituţii partenere. De asemenea, eleva Daniela-Maria Mândrilă, împreună cu un grup de fete, a participat la o altă activitate a proiectului numită „Inimi deschise“ şi desfăşurată la Pensiunea „Vranis“ - Sadova, unde, punând în valoare talentul primit de la Dumnezeu, a prezentat un program artistic de cântece populare şi dansuri tradiţionale cu strângere de fonduri.
În cadrul activităţii „De la Pâinea nostră cea spre fiinţă la pâinea noastră cea de toate zilele“, copiii Parohiei „Naşterea Maicii Domnului“ - Câmpulung Moldovenesc s-au spovedit şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. Săptămâna trecută s-au desfăşurat activităţile: „Muncim, muncim şi de folos celorlalţi să fim“ şi „Învăţăm să curăţăm, o mână de ajutor să dăm!“, în cadrul cărora elevii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca“ au muncit la fermă: au măturat, curăţat, ţesălat, hrănit vacile, viţeii şi porcii, au curăţat pomii şi terenurile, împrăştiind îngrăşământ natural pe câmp. Pentru munca depusă au fost răsplătiţi cu produse lactate şi de panificaţie pe care le vor duce copiilor fără familii şi copiilor săraci.
„Implicându-ne în aceste activităţi, am venit în ajutorul unor copii care nu sunt sprijiniţi de părinţi şi care au o perspectivă destul de tristă asupra vieţii. Ei au nevoie să fie iubiţi şi integraţi în societate. Voluntariatul, ajutorarea de bunăvoie a celor în nevoi, apropie oamenii şi rupe bariere, descoperind astfel latura umană din interiorul fiecăruia. Cel mai minunat lucru, mai ales acum, în perioada Postului Paştilor, este să fii mereu printre oameni, să nu-ţi fie ruşine să munceşti pentru ceilalţi şi să ajuţi necondiţionat acolo unde este nevoie. Cei care s-au implicat şi se implică în continuare, deoarece parteneriatul dintre Centrul de Plasament «Visătorii» şi Şcoala Gimnazială «George Voevidca» va fi continuat, vor fi iubiţi de copii şi în acelaşi timp vor simţi şi dragostea lui Dumnezeu asupra lor, deoarece atunci când dăruieşti iubire, primeşti iubire; când respecţi, eşti respectat“, ne-a declarat pr. Constantin Norocel.
O altă acţiune desfăşurată zilele trecute la Şcoala Gimnazială „George Voevidca“ a fost „Dăruind vei dobândi!“, care a constat într-un concurs pe teme culinare, elevii aducând de acasă produse de post tradiţionale. Patru profesori şi elevi au jurizat, iar persoana care a fost aleasă ca având cea mai bună reţetă a fost premiată cu cartea Sfintei Scripturi. Premiul al II-lea a constat într-o icoană, premiul al III-lea, în cărţi duhovniceşti, ceilalţi participanţi primind cărticele de rugăciuni şi iconiţe. Mâncarea adusă a fost consumată de copiii săraci din şcoală, dar şi de ceilalţi copii. Părintele Constantin Norocel a mulţumit la final elevilor, profesorilor şi părinţilor care s-au implicat în această activitate şi a arătat cât de important este postul pentru viaţa şi sănătatea noastră trupească şi sufletească. (Tudorel Rusu)