Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Tabăra catehetică de la Mănăstirea Strâmba
Cea de-a şaptea ediţie a taberei catehetice de la Mănăstirea Strâmba, judeţul Sălaj, a început, sub coordonarea consilierului cultural eparhial, pr. Gabriel Gârdan şi a inspectorului pentru catehizare parohială pr. Silviu Boha, din cadrul Episcopiei Sălajului. Cei aproape 300 de copii participanţi au fost implicaţi în proiecte catehtice.
Programul zilnic al taberei este coordonat de stareţul mănăstirii, arhim. Grighentie Oţelea, şi cuprinde participarea la slujbe, la orele de cateheză, la orele de artă iconografică şi activităţi intelectuale, sportive şi concursuri.
Cei aproape 300 de copii din Sălaj, precum şi din alte judeţe, participă la divese activităţi, printre care concursuri de bătut toaca sau de pictură de icoane, întreceri sportive, alături de pelerinaje la obiective religioase şi turistice. Taberele au loc în patru serii a câte 80 de copii.
În prima serie, care a început săptămâna aceasta, participă copii care au obţinut rezultate bune la olimpiadele şi concursurile şcolare, precum şi la concursurile catehetice. Toate costurile de cazare şi masă, precum şi al activităţilor din tabără sunt suportate de mănăstire.
Arhim. Grighentie Oţelea, stareţul mănăstirii, se îngrijeşte îndeaproape de programul copiilor, îmbinând activităţile duhovniceşti şi intelectuale, cu cele artistice sau sportive. Sub îndrumarea stareţului mănăstirii, copiii participă la slujbele săvârşite în paraclisul mănăstirii sau în altarul de vară. Utrenia, Vecernia şi Sfânta Liturghie sunt un prilej pentru copii de a participa la strană citind sfintele rugăciuni, cântări şi pricesne. Orele de cateheză sunt un prilej de a recapitula cunoştinţele dobândite în decursul anului la orele de religie sau la orele de cateheză desfăşurate în parohii, dar şi de a dobândi altele noi.
Copiii participă, la mijlocul săptămânii, la o excursie organizată la câteva obiective religioase şi turistice, precum şi la activităţi şi concursuri, precum cel de bătut toaca, concurs de cunoştinţe religioase, de perspicacitate, de pictură şi întreceri sportive care promovează ideea „minte curată şi corp sănătos“. La finalul taberei, copiii vor fi răsplătiţi cu premii şi diplome pentru toată activitatea.