În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Tabăra „Copiii Bisericii“ în Episcopia Devei şi Hunedoarei
Copiii care participă în mod frecvent la programul catehetic desfăşurat în timpul anului şcolar la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Deva, au avut parte şi în timpul vacanţei de vară de activităţi duhovniceşti împletite cu ateliere de creaţie. Cei 35 de copii şi tineri participanţi la tabăra de la Mănăstirea Crişan s-au bucurat şi de o vizită la Mănăstirea Băiţa unde şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre icoana ortodoxă.
În Episcopia Devei şi Hunedoarei a avut loc tabăra „Copiii Bisericii“, cu scopul de a a oferi un cadru de orientare spirituală şi intelectuală pentru copii cu vârste între 7 şi 16 ani care au dorit să păstreze legătura cu programul catehetic desfăşurat la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Deva şi în timpul vacanţei de vară, conform celor precizate de pr. Marius Iovan, coordonatorul activităţilor.
Copiii ce iau parte la programul catehetic desfăşurat la Catedrala episcopală din Deva, participă în mod constant la diverse activităţiI, între care şi un atelier de pictură. Icoanele pe sticlă pictate de copii au fost expuse în interiorul Catedralei, astfel că acestea au putut fi admirate de credincioşi, după sărbătoarea Pogorârea Sfântului Duh din acest an.
Tabără la Mănăstirea de la Crişan
Tabăra „Copiii Bisericii“ a fost organizată prin bunăvoinţa arhimandritului Visarion Neag, stareţul Mănăstirii cu hramurile „Izvorul tămăduirii“, „Duminica Sfinţilor români“ şi „Naşterea Maicii Domnului“ de la Crişan, judeţul Hunedoara.
„Cei 35 de copii şi tineri participanţi la tabără s-au bucurat de un program de rugăciune împletit cu studiul biblic şi diverse ateliere de creaţie“, a precizat pr. Marius Iovan.
Activităţile din cadrul taberei s-au încheiat cu o vizită la Mănăstirea Băiţa, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, unde copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre icoana ortodoxă. Activităţile taberei au fost coordonate de pr. Marius Iovan şi Adina Iovan.
Mănăstirea Crişan, unde a avut loc tabăra, datează din secolele XVI-XVII. În prezent aici există un întreg complex monahal, în centrul căruia se află biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“. În imediata apropiere se află corpul de chilii şi trapeza. În pronaosul bisericii apar pictate chipurile lui Horea, Cloşca, Crişan şi a lui Avram Iancu. Paraclisul de iarnă are hramul „Izvorul tămăduirii“, iar altarul de vară este situat în pădure, având hramul „Duminica Sfinţilor români“. (Oana Rusu)