În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Tabără de cultură şi tradiţie românească la Bulzeşti-Dolj
Asociaţia „Fapte Bune pentru Comunitate“ din Craiova organizează în perioada 12-15 august o „Tabără de cultură şi tradiţie românească“ în localitatea doljeană Bulzeşti. Timp de 4 zile, 35 de tineri vor lua contact direct cu obiceiurile, cultura şi meşteşugurile tradiţionale româneşti.
Proiectul tinerilor craioveni este derulat de Asociaţia „Fapte Bune pentru Comunitate“ în parteneriat cu Muzeul Olteniei din Craiova, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, Casa de cultură „Constantin Brâncoveanu“ Horezu, Teatrul de copii şi tineret „Colibri“ Craiova şi Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu“ din Bulzeşti.
Asociaţia „Fapte Bune pentru Comunitate“ a fost înfiinţată în anul 2013, în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. În acest context, 14 tineri au fost selectaţi şi pregătiţi pentru a înfiinţa o asociaţie a tinerilor care să lucreze voluntar în sprijinul comunităţilor din care provin, prin desfăşurarea de activităţi sociale, culturale şi educaţionale. Mulţi dintre tineri s-au remarcat în cadrul acţiunilor filantropice desfăşurate de Asociaţia Vasiliada şi ca membri ai Grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului“ de la Biserica „Sfântul Gheorghe“ Vechi din Craiova. După cum ne-a mai precizat Daniel Dumitraşcu, tabăra de la Bulzeşti se află anul acesta la cea de-a doua ediţie. Între activităţile asociaţiei derulate până în prezent se numără şi o tabără pentru persoane cu dizabilităţi, care a avut loc în vara aceasta la Tismana, şi participarea la proiectul „Caravana cu poveşti“, în parteneriat cu Asociaţia Vasiliada, care a presupus deplasarea în cinci comunităţi sărace din judeţul Dolj pentru a prezenta copiilor basme populare şi diverse jocuri interactive în scopul dezvoltării personalităţii acestora. (Diac. Gheorghe Cioiu)