Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă și‑a cinstit marți, 7 ianuarie, ocrotitorul spiritual. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit
Tabără de familie în Munții Vrancei
Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” (APOR) - Vrancea, împreună cu APOR Suceava, a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, tabăra de familie „Din Putna Vrâncioaiei în Putna lui Ștefan”. Aceasta se desfăşoară în două etape, respectiv în Vrancea și în Suceava. În perioada 21-24 iulie, a avut loc la Greșu, Lepșa, prima parte a acestei tabere, urmând ca partea a doua să fie organizată în localitatea suceveană Putna, la sfârșitul lunii august. „Tabăra din Munții Vrancei a fost un bun prilej de desfășurare a mai multe activități cu părinții și copiii, care au avut drept obiective: dezvoltarea inteligenței emoționale și spirituale a copiilor, creșterea nivelului de empatie, realizarea sentimentului de comuniune în mediul laic, îmbogățirea relațiilor dintre părinți și copii, intuirea nevoilor speciale ale copiilor de către părinți și, nu în ultimul rând, consolidarea unei comunități fundamentate pe sinceritate, bucurie, cunoaștere și învățare prin joc.
Programul taberei încheiate a avut drept premisă «Muntele - lecție de veșnicie în educația copiilor». Atelierul în natură pentru părinți și copii despre atașament, susținut de prof. Alina Mirică, a fost un real succes, atât micuții, cât și părinții fiind încântați să afle care sunt factorii de stres pentru un copil, ce tipuri de atașament trebuie evitate și care este, cu adevărat, atașamentul care contribuie la crearea unei personalități sănătoase și puternice a copilului.
Ultima zi a taberei s-a desfășurat în cadrul Mănăstirii Lepșa, unde, după participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, copiii au interpretat piesa de teatru «Eroii, primul zid și ultima speranță a neamului românesc», închinată eroilor din Primul Război Mondial.
Totul s-a petrecut exact la 99 de ani de la începutul Bătăliei de la Mărăști, din 24 iulie 1917”, ne-a decalrat Ana Vrânceanu, vicepreşedinte APOR - Vrancea.