Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Tabăra de iarnă „Floare de colţ“ de la Durău, la final
Mâine se încheie la Centrul cultural-pastoral "Sfântul Daniil Sihastrul" de la Mănăstirea Durău din judeţul Neamţ tabăra de iarnă "Floare de colţ", la care au participat 135 de copii. Tabăra creştină de creaţie, organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a cuprins, graţie organizării ei pe timpul iernii, cursuri de schi şi de orientare turistică.
Tabăra de la Durău, desfăşurată în perioada 8-14 ianuarie, a avut două serii de copii, cu vârsta între 9 şi 15 ani, din Deva, Bucureşti, Târgu Mureş, Braşov, Iaşi, Oneşti, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ şi Tecuci. Elevii care au beneficiat anul acesta de o vacanţă de iarnă mai mare s-au bucurat de zăpadă şi de aerul curat de la munte, au făcut drumeţii la poalele Ceahlăului şi au participat la numeroase activităţi recreative şi de joc. Au luat lecţii de schi, au învăţat să se orienteze în peisajul de iarnă şi cum să construiască un iglu, iar la final şi-au promis că vor reveni la locurile care i-au fermecat şi unde au legat prietenii. "Copiii se roagă împreună, au participat la Sfânta Liturghie, unde le-am explicat Proscomidia. Faptul că se creează asocierea aceasta între lucrurile spirituale şi bucuriile iernii, pentru ei este un mare folos, pentru că în universul lor interior se pune această amprentă şi, ori de câte ori se vor ruga sau merge la biserică, în sufletul lor se va naşte o bucurie legată de ceea ce au făcut şi trăit la Mănăstirea Durău", a spus preotul Bogdan Frăsilă, directorul taberei, pentru Radio Trinitas. "Atât pentru copii, cât şi pentru noi, însoţitorii şi animatorii, este un colţ de rai această zonă. Fiind aici, la poalele Ceahlăului, copiii sunt veseli, toată lumea este fericită şi mulţumită. Activităţile sunt superbe pentru că se îmbină viaţa religioasă cu jocul, rugăciunea şi activităţile din cadrul atelierelor de creaţie", a spus Otilia Bărgăoanu, asistentă în cadrul taberei. Copiii au fost cazaţi la hotel "Pelerinul", în camere de două persoane, cu baie proprie, au beneficiat de trei mese pe zi şi gustări între atelierele de creaţie şi activităţile pe pârtie. Mesele, activităţile sportive şi atelierele au avut loc în incinta Centrului cultural-pastoral "Sfântul Daniil Sihastrul". Următoarea ediţie a taberei "Floare de Colţ" se va desfăşura la Durău din iunie până în septembrie 2013. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va mai organiza o tabără în staţiunea Bălţăteşti, judeţul Neamţ.