În mijlocul credincioșilor adunați în rugăciune la Catedrala Patriarhală din București în întâia duminică a Postului Nașterii Domnului a poposit Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar
Tabără de iarnă la Mănăstirea Putna
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava, în colaborare cu Sectorul catehizare, tineret și educație pentru viață, a organizat, în perioada 29.12.2021 - 2.01.2022, tabăra de Anul Nou de la Mănăstirea Putna.
Tabăra a devenit deja o tradiție, întrucât an de an, studenți și liceeni din toate asociațiile creștin-ortodoxe din țară și din diasporă se întâlnesc cu sprijinul Mănăstirii Putna și binecuvântarea părintelui stareț Melchisedec Velnic, exarh al mănăstirilor din eparhie, pentru a sărbători trecerea dintre ani în duh creștin și întru împărtășirea acelorași valori creștin-ortodoxe și naționale. Astfel, anul acesta au participat peste 150 de tineri veniți din București, Iași, Cluj, Constanța și din diasporă, respectiv din Franța.
Programul a punctat activități precum: deschiderea taberei a fost însoțită de cuvântul părintelui stareț; participarea la Sfânta Liturghie; alaiul colindătorilor (urcarea pe Dealul Crucii și colindarea oamenilor din sat); un foc de tabără; conferința pe tema „Repere și modele în aceste timpuri”, moderată de părintele Hrisostom, scriitorul Adrian Alui Gheorghe și părintele Gherasim; privegherea Sfântului Vasile cel Mare la cumpăna dintre ani; un concert de colinde. Toate acestea au fost încununate la sfârșit cu o Sfântă Liturghie arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mare zi de sărbătoare a pomenirii Sfântului Serafim de Sarov.
„Venirea la Putna mă face să mă simt creștin, să mă simt român autentic care și-a păstrat valorile. Slujba de priveghere e un moment de întâlnire cu Dumnezeu în noul an. Mare dar al tinereții să știi să prețuiești altfel momentele acestea. Te simți acasă, indiferent de locul din care vii, ce mai contează ce studiezi, ce faci în timpul liber, unitatea o simți. Libertatea o resimți la Putna, o resimți în tinerețea întru Hristos!”, a mărturisit Florentina Mătrescu, membră ASCOR Iași.