IPS Părinte Mitropolit Ioan și-a serbat, și anul acesta, onomastica, la sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, luând masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost de la Pădurea Verde din Timișoara.
Tabăra de vară „Bucurie pentru toţi” în județul Buzău
Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” din București a organizat în luna iulie Tabăra de vară „Bucurie pentru toţi”, ediția a 3-a, la Campusul de copii „Sfântul Sava” din localitatea Bisoca, județul Buzău. De această tabără creștină au beneficiat 40 de copii, împreună cu însoțitorii de specialitate, de la Centrul de coordonare, consiliere, evaluare și suport „Sfântul Spiridon”, din cadrul DGASPC Sector 4, Capitală. Suportul financiar a fost oferit de către Asociația „Sfântul Hristofor”, care a reușit să strângă banii necesari taberei, încă din primăvară, la spectacolul caritabil de muzică și poezie „Primăvara vieții”, eveniment ce se desfășoară anual tocmai cu acest scop - organizarea unei tabere de vară pentru copiii defavorizați.
Obiectivele taberei au fost oferirea de momente plăcute, de recreere și socializare; de a îmbunătăți calitatea vieții sociale și spirituale a copiilor instituționalizați, aflați într-o situație de risc social, chiar de a forma caractere puternice și creștine, într-un mediu prielnic.
Pentru ca bucuria să fie deplină, asociația a elaborat programe pe vârste, specifice acestui tip de tabere, reușind să îmbine armonios, prin rânduială și sinergie, activitățile interactive, educativ-ludice și cultural-religioase, cu cele recreative, în sprijinul beneficiarilor.
Pe parcursul taberei, copiii au participat la concursurile de volei, badminton, ping-pong și cros, pe vârste, iar la sfârșit cei merituoși au primit premii, care au constat în diplome și ghiozdane cu rechizite noi, pentru anul școlar care va sosi. De asemenea, copiii au luat parte zilnic la programul liturgic, rugăciunile de dimineață și seară, la Sfânta Liturghie, cu ocazia prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, precum și la cateheze. Nu au lipsit nici drumețiile la Mănăstirea Poiana Mărului, Mănăstirea Găvanu, Munții cu Sare și Lacul Limpede.
Tabăra a avut ca temă: „Centenarul Marii Uniri 1918-2018 - Trăiască România Mare!”, omagiind memoria înaintașilor care au făurit România Mare, prin organizarea de discuții libere, concursuri de desen, poezii și cântece patriotice, susținute în cadrul spectacolului de vară „Tinere talente”, stimulându-le astfel interesul și dragostea de patrie și neam. Tot în cadrul evenimentului s-a intonat imnul național, urmat apoi de un cuvânt de învățătură al pr. prof. Milea Mihail, iar seara s-a încheiat cu dansuri tradițional românești.
Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” i-a avut ca parteneri în acest proiect pe studenții de la ASCOR București, care au reușit să colecteze rechizite pentru copii, dar și pe cei de la Fundația „Sfântul Sava”, din Buzău, prin asigurarea cazării în campusul lor din localitatea Bisoca.