IPS Părinte Mitropolit Ioan și-a serbat, și anul acesta, onomastica, la sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, luând masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost de la Pădurea Verde din Timișoara.
Tabăra de vară „Tradiție și noutate” a ajuns la final
Desfășurată pe parcursul a 7 zile, cea de-a 3-a ediție a taberei de vară „Tradiție și noutate”, organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a încheiat duminică, 26 august. Tabăra s-a încheiat cu participarea tinerilor la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultima perioadă la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din cadrul Așezământului social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, Lacu-Sărat, județul Brăila, și la Sfânta Liturghie, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a tâlcuit Pilda lucrătorilor răi și a arătat importanța formării și implicării tinerilor în activitățile bisericii ca buni și credincioși lucrători voluntari și sprijinitori de nădejde în numeroase proiecte de ajutorare a semenilor noștri. „În această duminică în care Hristos Domnul ni se revelează drept «piatra cea din capul unghiului» am avut deosebita bucurie de a vedea aici mulți mărturisitori ai iubirii credinței. Frumusețea costumelor, a credinței și mai ales mărturiile dragostei care cimentează și unește poporul nu pot fi altceva decât o icoană frumoasă din timpul taberei ce a avut loc în acest așezământ al Centrului eparhial”, a spus ierarhul.
De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că „acest sfânt locaș de rugăciune și meditație pentru pelerini și oaspeți este o mărturie vie a legăturii firești dintre viața spirituală și opera socială, între Liturghie și filantropie”.
Programul taberei a fost unul complex, în care tineri de liceu și studenți la diverse facultăți din întreaga țară și-au arătat bucuria de a participa la activități în care rugăciunea, socializarea, entuziasmul, energia tinerească, disponibilitatea și dorința de cunoaștere a unor oameni și locuri noi au fost manifestări firești. Tinerii delegaţi ai eparhiilor din Patriarhia Română au participat la un program special ce a cuprins activităţi religioase, culturale şi recreative, prin aplicaţii şi vizite în mai multe locaţii din eparhie, respectiv la mănăstiri, parohii, centre de tineret, centre sociale şi instituţii de cultură.