Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit duminică, 24 noiembrie, Sfânta Liturghie la Paraclisul arhiepiscopal „Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul
Tabăra de vară „Tradiție și noutate” a ajuns la final
Desfășurată pe parcursul a 7 zile, cea de-a 3-a ediție a taberei de vară „Tradiție și noutate”, organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a încheiat duminică, 26 august. Tabăra s-a încheiat cu participarea tinerilor la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultima perioadă la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din cadrul Așezământului social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, Lacu-Sărat, județul Brăila, și la Sfânta Liturghie, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a tâlcuit Pilda lucrătorilor răi și a arătat importanța formării și implicării tinerilor în activitățile bisericii ca buni și credincioși lucrători voluntari și sprijinitori de nădejde în numeroase proiecte de ajutorare a semenilor noștri. „În această duminică în care Hristos Domnul ni se revelează drept «piatra cea din capul unghiului» am avut deosebita bucurie de a vedea aici mulți mărturisitori ai iubirii credinței. Frumusețea costumelor, a credinței și mai ales mărturiile dragostei care cimentează și unește poporul nu pot fi altceva decât o icoană frumoasă din timpul taberei ce a avut loc în acest așezământ al Centrului eparhial”, a spus ierarhul.
De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că „acest sfânt locaș de rugăciune și meditație pentru pelerini și oaspeți este o mărturie vie a legăturii firești dintre viața spirituală și opera socială, între Liturghie și filantropie”.
Programul taberei a fost unul complex, în care tineri de liceu și studenți la diverse facultăți din întreaga țară și-au arătat bucuria de a participa la activități în care rugăciunea, socializarea, entuziasmul, energia tinerească, disponibilitatea și dorința de cunoaștere a unor oameni și locuri noi au fost manifestări firești. Tinerii delegaţi ai eparhiilor din Patriarhia Română au participat la un program special ce a cuprins activităţi religioase, culturale şi recreative, prin aplicaţii şi vizite în mai multe locaţii din eparhie, respectiv la mănăstiri, parohii, centre de tineret, centre sociale şi instituţii de cultură.