Comunitatea din Satu‑Nou (Belceşti), județul Iași, atât de frumos unită în jurul părintelui paroh Andrei Florariu şi al preotului slujitor Vasile Florariu, va participa sâmbătă, 9 noiembrie, la sfinţirea ca
Tabăra „Tradiție și noutate” în Arhiepiscopia Craiovei
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Departamentul de tineret și catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei organizează în perioada 22-27 iulie, la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, Programul național de tabere pentru tineret „Tradiție și noutate”, ediția a VI-a.
În anul 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât implementarea Programului național de tabere pentru tineret „Tradiție și noutate”, pentru a răspunde nevoilor de formare şi pentru a consolida viața de comuniune a tinerilor, solidaritatea creștină, prietenia, apartenența și respectul față de Biserică.
În fiecare centru mitropolitan se organizează, pe timpul vacanței de vară, o tabără pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, provenind din fiecare eparhie din țară. Astfel, sunt șase tabere la nivelul Patriarhiei Române, câte una în fiecare mitropolie din țară: Mitropolia Munteniei și Dobrogei; Mitropolia Moldovei și Bucovinei; Mitropolia Ardealului; Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului; Mitropolia Olteniei și Mitropolia Banatului. Fiecare dintre cele 29 de centre eparhiale din țară va selecta șase tineri, câte unul pentru fiecare tabără.
În acest an, în Mitropolia Olteniei, programul de tabere pentru tineret al Patriarhiei Române va fi organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Departamentul de tineret și catehizare, coordonat de părintele inspector eparhial Ștefan Bărbulescu. Parteneri în cadrul proiectului sunt: părintele Florin Mihail, președinte executiv al Asociației Vasiliada; Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate la disciplina Religie; Claudia Ivașcu, director adjunct la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova; precum și preoții implicați în activități cu tineretul din eparhie: părintele Gabriel Sorescu, părintele Mihai Scorbură, părintele Cosmin Dorobăț, arhidiacon prof. dr. Cristian Stăiculescu și părintele Marian Grozoiu.
Deschiderea oficială a taberei a avut loc luni, 22 iulie, la paraclisul Seminarului Teologic din Craiova, prin slujba de Te Deum, oficiată de către un sobor de preoți. Tot în cadrul primei zile, după activitățile de cunoaștere organizate de părintele Mihai Scorbură, a avut loc și seara folclorică, dedicată portului popular oltenesc și muzicii oltenești. Invitați în cadrul serii folclorice au fost: Anastasia Boroată, Luiza Vasile și maestrul Ion Crețeanu, unul dintre puținii cobzari ai țării noastre. Ziua s-a încheiat prin rugăciunea de seară, săvârșită în biserica Seminarului Teologic. Programul de tabără conține activități diverse, workshopuri, pelerinaje, seară de film, drumeție, precum și vizitarea orașului.