În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Taberele pentru copii la parohia prahoveană Apostolache, la final
La Centrul medieval de la fostul așezământ mănăstiresc Apostolache, județul Prahova, s-au desfășurat anul acesta șase serii de tabere ai căror beneficiari au fost copii proveniți din centrele de zi aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.
Săptămâna aceasta a început ultima serie de tabere din acest program organizat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul și Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu Protoieria Sector 2 Capitală și Centrul cultural „Mihai Eminescu” al Primăriei Sectorului 2.
Cele două sectoare ale Centrului eparhial sunt responsabile de oferirea serviciilor aferente programului de tabără. Astfel, fiecare dintre cele șase serii de tabere a beneficiat de un program complex, menit să ajute copiii în evoluția lor către viața de adult, constând în ateliere de creație, activități sportiv-recreative și catehetice. Dintre activitățile organizate amintim: chimie distractivă, pictare icoane pe sticlă, vizite la principalele obiective turistice din zonă ș.a.
Toți cei implicați în buna desfășurare a acestui program de tabără au pus pe primul loc interesul copiilor. În acest context, este de apreciat, în mod deosebit, implicarea mai multor persoane din Parohia Apostolache, care, animați de pr. Adrian Enescu, au devenit parte a proiectului prin simpla dorință de a dărui generației tinere ceva din experiența, cunoștințele și timpul lor.
„Beneficiari sunt copii proveniți din centrele de zi «Pinocchio!», «Sfântul Pantelimon», «Floare de Câmp», «Ursulețul de Pluș» și «Sfânta Maria», aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, reprezentată de director Florin Vasile. Trebuie menționat că, în realizarea acestui proiect, colaborarea dintre instituțiile implicate, Arhiepiscopia Bucureștilor, Protoieria Sector 2, Primăria Sectorului 2 - prin Centrul cultural «Mihai Eminescu», Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 și Parohia Apostolache, a fost una exemplară. Eforturile dezvoltării acestui program nu ar fi fost posibile fără implicarea autorităților publice, în mod deosebit Centrul cultural «Mihai Eminescu», reprezentat de director Nicoleta Paninopol, care a susținut financiar întregul program”, ne-a spus Marius Ștefan Ciulu, inspector la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.