„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Târgul de carte religioasă, la a XIII-a ediţie
Cele mai importante edituri cu profil religios din România şi Republica Moldova îşi prezintă noile apariţii la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă de la Sibiu, în perioada 31 octombrie - 3 noiembrie, unde sunt aşteptaţi iubitorii de publicaţii creştine. În cadrul manifestării vor avea loc lansări de carte, expoziţii, concerte şi alte evenimente culturale.
Biblioteca Judeţeană ASTRA găzduieşte şi în acest an târgul naţional de publicaţii religioase, ajuns la ediţia cu numărul XIII. Ca de fiecare dată, organizatorii au pregătit numeroase manifestări culturale şi artistice, prin care evenimentul de la Sibiu devine o adevărată sărbătoare a cărţii religioase.
Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă de la Sibiu va avea loc joi, 31 octombrie, în foaierul corpului B al Bibliotecii ASTRA, de la orele 13:00. Publicul va avea acces gratuit la târg, în fiecare zi de la ora 10:00 la orele 20:00 şi sunt aşteptaţi de organizatori cu multe surprize şi chiar premii.
“Cititorii au posibilitatea să se întâlnească la aceste evenimente cu autorii şi editorii cărţilor lansate la ediţia din acest an. Sperăm ca toate evenimentele din program să atragă cât mai mulţi iubitori de carte religioasă“, ne-a spus iniţiatorul şi conducătorul târgului, Lucian Cocă.
În prima zi a târgului, vor fi lansate lucrările „Omul şi maşina“, a lui Thomas Molnar, tradusă şi prefaţată de Manuel Valeriu, sub egida Editurii Logos, „Dicţionar de cuvinte recente“, scrisă de Florica Dimitrescu, Alexandru Ciolan şi Coman Lupu şi apărută la aceeaşi editură, „Path to the Kingdom-Hieromonk“ de Arsenie Boca, o traducere în engleză a lucrării „Calea Împărăţiei“, realizată la Editura Charisma din Deva. Ziua se va încheia cu momentul Editurii Agnos din Sibiu, care-şi va lansa cărţile „Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securităţii“, vol. I, şi „Când Satana îţi dă târcoale… George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu în Dosarele Securităţii“.
Publicaţiile Editurii Andreiana
Un moment important de la această ediţie a târgului va fi vineri, 1 noiembrie, când Editura Andreiana a Arhiepiscopiei Sibiului va lansa volumele „Liturghie - sufletul etern al Ortodoxiei în rugăciune“, de pr. prof. univ. dr. Ene Branişte, „Repertoriul bibliografic al localităţilor şi monumentelor din Transilvania“, de Nicolae Stoicescu în două volume, „Sinaxarul sau Vieţile Sfinţilor“, pe septembrie şi octombrie, scrise de ieromonahul Macarie de la Simonos Petra, „Poteci de lumină“, a părintelui Gheorghe Colţea, „Cuvinte din Scripturi“, de pr. Gheorghe Streza, „Episcop dr. Vasile Coman. Teme de lectură“, realizată de pr. dr. Cristian Muntean.
La aceste lansări vor fi prezenţi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa, şi o parte dintre autori.
Din program nu vor lipsi expoziţiile de documente, conferinţele cu teme de interes, cum ar fi „Familia ortodoxă în faţa lumii mass-media“ şi concertele religioase susţinute de corul de copii al Parohiei Broşteni şi de corul de cameră „Caedonia“. În fiecare zi vor fi extrase taloanele cu premiile oferite de edituri şi de organizatori.