La Biserica Domnească „Sfântul Anton”-Curtea Veche, Paraclis Patriarhal din centrul Capitalei, a avut loc joi seară, 16 ianuarie 2025, tradiționala procesiune până la troița amplasată pe locul fostei
Târgul Olarilor la Sibiu
În perioada 7-8 septembrie, are loc Ediţia a 47-a a Târgului Olarilor, în Piaţa Mare din Sibiu. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii“ Sibiu, alături de Complexul Naţional Muzeal Astra şi Primăria Sibiu.
Târgul olarilor este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului şi aduce în ora? peste 220 de meşteri din centre renumite din ţară, precum Horezu, Corund, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi. Participanţii la târg îşi vor dovedi măiestria în olărit prin demonstraţiile practice la care pot asista localnicii de orice vârstă şi turiştii aflaţi în Sibiu. Târgul funcţionează, astfel, ca o adevărată şcoală pentru cei care sunt interesaţi de meşteşugul olăritului, aceştia putând să întâlnească meşterii recunoscuţi în domeniu. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii“ Sibiu, instituţie culturală de mare renume, înfiinţată în anul 1968, cu rolul de a valorifica şi îndruma cultura populară din zonă. În prezent, instituţia funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu. Centrul organizează activităţi în domeniul educaţiei permanente şi în domeniul culturii tradiţionale privind conservarea, transmiterea şi valorificarea elementelor de cultură populară. Promovează obiceiurile, tradiţiile şi creaţia populară din fiecare zonă etnofolclorică a judeţului prin târguri ale creatorilor populari, tabere de pictură, expoziţii, festivaluri folclorice naţionale şi internaţionale.