Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Târnosirea Bisericii „Învierea Domnului” din Dumbrăveni, Sibiu
Credincioșii din orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, au participat în Duminica a 6-a după Paști la sfințirea Bisericii „Învierea Domnului”, lăcașul de cult ridicat și înfrumusețat în comunitatea din localitatea sibiană în ultimii 20 de ani.
Slujba de târnosire a noii biserici din Dumbrăveni a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a așezat sărbătoarea Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ca al doilea hram al bisericii. Ierarhul a târnosit lăcașul de cult cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită, iar la interior a sfințit Altarul, Sfânta Masă, catapeteasma și pictura.
După slujba de sfințire, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a oficiat Sfânta Liturghie în biserică. Răspunsurile liturgice au fost date de corala lăcașului de cult. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Claudiu Gheorghiță Zgîmbău a fost hirotonit diacon, iar diaconul George Cătălin Vîlcu a fost hirotonit preot pentru Parohia Șirnea, județul Brașov.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, a Vindecării orbului din naștere.
„Noi știm că putem greși, că păcatele noastre pot avea urmări asupra noastră și a urmașilor noștri, dar mai știm un lucru, și anume că Dumnezeu, prin rânduiala Lui, și când ne dă o suferință, ne-o dă spre mântuirea noastră, nu spre pieirea noastră”, a subliniat ierarhul.
La final, preoții Ioan Vuță și Marius Gheorghe Drăghici au fost hirotesiți iconomi stavrofori. Preotul Ioan Vuță, ieșit la pensie de curând, a primit din partea ierarhului un act de ctitorire. Înaltpreasfinția Sa a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” primarului orașului Dumbrăveni, Emil Dârloșan, iar mai multor binefăcători, acte de cinstire. Credincioșii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina în fața Sfintei Mese.