De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Târnosirea Bisericii „Învierea Domnului” din Dumbrăveni, Sibiu
Credincioșii din orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, au participat în Duminica a 6-a după Paști la sfințirea Bisericii „Învierea Domnului”, lăcașul de cult ridicat și înfrumusețat în comunitatea din localitatea sibiană în ultimii 20 de ani.
Slujba de târnosire a noii biserici din Dumbrăveni a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a așezat sărbătoarea Sfântului Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ca al doilea hram al bisericii. Ierarhul a târnosit lăcașul de cult cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită, iar la interior a sfințit Altarul, Sfânta Masă, catapeteasma și pictura.
După slujba de sfințire, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a oficiat Sfânta Liturghie în biserică. Răspunsurile liturgice au fost date de corala lăcașului de cult. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Claudiu Gheorghiță Zgîmbău a fost hirotonit diacon, iar diaconul George Cătălin Vîlcu a fost hirotonit preot pentru Parohia Șirnea, județul Brașov.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, a Vindecării orbului din naștere.
„Noi știm că putem greși, că păcatele noastre pot avea urmări asupra noastră și a urmașilor noștri, dar mai știm un lucru, și anume că Dumnezeu, prin rânduiala Lui, și când ne dă o suferință, ne-o dă spre mântuirea noastră, nu spre pieirea noastră”, a subliniat ierarhul.
La final, preoții Ioan Vuță și Marius Gheorghe Drăghici au fost hirotesiți iconomi stavrofori. Preotul Ioan Vuță, ieșit la pensie de curând, a primit din partea ierarhului un act de ctitorire. Înaltpreasfinția Sa a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” primarului orașului Dumbrăveni, Emil Dârloșan, iar mai multor binefăcători, acte de cinstire. Credincioșii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina în fața Sfintei Mese.