În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Târnosirea Bisericii „Sfinţii Voievozi“ din Târgovişte
Înalt Preasfinţitul Nifon, Mitropolitul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, va resfinţi Biserica "Sfinţii Voievozi" din oraşul Târgovişte duminică, 10 aprilie. În seara acestei zile, Înalt Preasfinţia Sa va săvârşi slujba Vecerniei şi a Aghesmei, urmată de binecuvântarea lăcaşului de cult, la care au fost făcute ample lucrări de consolidare şi restaurare. Refacerea bisericii s-a făcut cu sprijinul financiar al autorităţilor centrale şi locale, al Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, dar şi al unor generoşi sponsori, urmând să se realizeze, ulterior, şi lucrări de restaurare a picturii.
"Această veche biserică a oraşului nostru, situată în apropierea Centrului istoric municipal, a fost menţionată, pentru prima dată în documentele oficiale în anul 1615. Ea a cunoscut o primă mare refacere în anul 1767, de către Bădica Logofătul, iar pictura a fost realizată în anul 1849, de către Avram, Sache şi Pârvu, cunoscuţi zugravi din Târgovişte. Sunt de remarcat, în sfântul lăcaş, pietrele de mormânt, realizate cu chenar şi decor floral, icoanele din 1820, realizate de Nicolae şi Bănică, zugravi, dar şi cărţile religioase din secolele XVII-XIX, cu însemnări interesante", ne-a declarat părintele Marian Puiescu, consilier cultural arhiepiscopal.