De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Teatrul ca instrument de educație la parohia arădeană Chesinț
Teatrul este un instrument de bază în educația și dezvoltarea personală a celor mici și un context ideal pentru ca ei să întâlnească poveștile preferate și să interacționeze cu personajele favorite.
Săptămâna aceasta, copiii de la Centrul de recreaţie şi dezvoltare personală „Sfântul Stelian” din localitatea arădeană Chesinţ s-au bucurat din plin de două activități din lumea fascinantă a teatrului.
La invitația părintelui paroh Florin Ardeuan și a directorului şcolii din comună, Ramona Ardelean, Atelierul de joacă și povești, coordonat de Anca Artimon, a poposit la Chesinț. Timp de două ore, copiii au învățat cum pot folosi întunericul și lumina pentru a spune povești. Fiecare participant a construit un teatru de umbre în miniatură, cu ecran și siluete, și, la final, au fost pe rând actori și spectatori ai poveștii „Căsuța din oală”. A doua activitate a fost cea coordonată de actriţa Giorgiana Popan. Copiii prezenți au călătorit în lumea minunată a poveștilor, au interpretat roluri şi au învăţat jocuri noi, deprinzând şi multe învățături și virtuţi, precum generozitatea, dreptatea, curajul, prietenia, iubirea şi credința.
Atelierul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Zăbrani, Școala Gimnazială „Adam Muller Guttenbrunn” din Zăbrani, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” din Arad, Parohia Ortodoxă Chesinț, Fototeca Arad și Asociația „Synchro Art” Zăbrani. Prin astfel de activităţi, valorile, modelele şi principiile sănătoase prind viaţă prin joc, fiind însuşite de copii în mod firesc.