În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Tinerii şi copiii din Parohia Iosifalău au mers în pelerinaj
Sâmbătă, 2 noiembrie, 40 de tineri şi copii care fac parte din grupul coral al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Iosifalău au vizitat câteva obiective turistice şi mănăstiri reprezentative din judeţele Arad şi Timiş. Au fost vizitate mănăstirile Hodoş Bodrog, Gai, Monumentul Eroilor de la Păuliş, Catedrala „Sfânta Treime“ din Arad şi Catedrala mitropolitană din Timişoara.
Primul obiectiv vizitat a fost Monumentul Eroilor de la Păuliş, unde copiilor le-au fost prezentate faptele istorice ale eroilor căzuţi în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi a fost vizitată Mănăstirea Hodoş Bodrog, una dintre cele mai vechi aşezări monahale din ţara noastră. Aici tinerii pelerini au vizitat muzeul mănăstirii, s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus şi le-a fost prezentat istoricul mănăstirii. De asemenea, grupul de pelerini s-a bucurat de frumuseţea Mănăstirii Gai, unde au vizitat muzeul ce adăposteşte unele dintre cele mai vechi icoane, veşminte şi obiecte de cult. Un alt obiectiv vizitat a fost centrul oraşului Arad. Aici, pelerinii au admirat frumuseţea arhitecturii clădirilor Primăriei, Operei şi Catedralei „Sfânta Treime“ din oraş. Ultimul popas a fost la Catedrala mitropolitană din Timişoara, unde copiii s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Banatului. Pe parcursul acestui pelerinaj, copiii au fost însoţiţi de pr. Cosmin Vasile Chiroiu şi de învăţătoarele Mihaela Chiroiu şi Alina Jurj. Cu acest prilej, copiii şi-au adâncit cunoştinţele în ceea ce priveşte arta şi arhitectura bisericească şi totodată au parcurs o filă din istoria Bisericii Ortodoxe Române din zona Banatului. Parohia Iosifalău organizează în fiecare an pelerinaje, în care sunt vizitate mănăstirile din ţară. Pelerinajul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, prin Centrul de pelerinaje al Arhiepiscopiei Timişoarei şi cu sprijinul Primăriei Topolovăţu Mare. (Pr. Cosmin Vasile Chiroiu)