Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Tradiţii la Colegiul „Ion Maiorescu“
Sfinţii Trei Ierarhi au fost sărbătoriţi şi la Colegiul Naţional "Ion Maiorescu" din Giurgiu. Preoţii care predau disciplina religie în acest liceu au oficiat o slujbă de Te Deum.
Săvârşirea slujbei de Te Deum la sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi a devenit deja o tradiţie la Colegiul Naţional "Ion Maiorescu" din Giurgiu. Ion Dincă, director al colegiului în perioada 1972-1993, a explicat profesorilor şi invitaţilor începuturile acestei tradiţii. "Gimnaziul, prin hotărârea 1755 din 1890, a primit numele de "Ion Maiorescu", drept care conducerea şcolii a luat hotărârea ca, în data 7 ianuarie 1891, să fie serbat şi ocrotitorul acesteia. Sub patronajul Sfinţilor Trei Ierarhi Din cauza faptului că în această zi elevii nu puteau participa la serbare, fiind în vacanţă, s-a hotărât ca aceasta să aibă loc pe data de 30 ianuarie 1892. În luna mai a anului 1923, după o discuţie amplă în Parlamentul şi Senatul României, gimnaziul este transformat în Liceul "Ion Maiorescu". Această frumoasă tradiţie este perpetuată până în anul 1948, când reforma învăţământului de atunci transformă Liceul "Ion Maiorescu" în Liceul de Băieţi Nr. 1, Giurgiu. Abia în 1969, odată cu centenarul liceului, se reia această tradiţie până astăzi", a spus Ion Dincă. În anul 1996, când Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Valahul" a fost găzduit în incinta Colegiului Naţional "Ion Maiorescu", vrednicul de pomenire patriarhul Teoctist a adus o icoană a Sfinţilor Trei Ierarhi de la Catedrala episcopală din Giurgiu, devenind astfel patronii spirituali ai liceului. Anul acesta a fost sfinţită şi o copie a icoanei cu Sfinţii Trei Ierarhi, care a înfrumuseţat Liceul "Ion Maiorescu" până în anul 2010. La finalul slujbei de mulţumire, a fost săvârşită şi slujba Parastasului pentru profesorii care au predat aici.