Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Traducere în limba engleză a monografiei Mănăstirii Ghighiu
La Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul „The Ghighiu Monastery, 200 years of incessant prayer”. Lucrarea reprezintă o traducere a monografiei intitulate „Mănăstirea Ghighiu, 200 de ani de rugăciune neîncetată”, apărută în luna mai 2017 tot la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Traducerea textului și a legendelor a fost efectuată de Cătălin-Constantin Solescu.
Cu toate că, din punct de vedere istoric, Mănăstirea Ghighiu este atestată încă din secolele XIV-XV, abia în anul 1817 s-a stabilit forma ei actuală, fapt care a condus în anul 2017 la sărbătorirea a două veacuri de rugăciune neîntreruptă în acest sfânt locaș închinat vieții monahale. Volumul reunește numeroase fotografii și ample prezentări ale istoricului mănăstirii, al celor două locașuri de cult, precum și al marilor personalități istorice care au marcat decisiv dezvoltarea așezământului monahal, respectiv: Patriarhul Justinian Marina și stareța Pelaghia Tudor. Volumul poate fi achiziționat de la pangarul Mănăstirii Ghighiu. (Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor)