De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Tur ghidat în Capitală pentru tineri ucraineni
Tinerii ucraineni care se află în această perioadă cazați în cuprinsul Parohiei Mogoșoaia 1 din Protoieria Ilfov Nord au avut parte joi, 17 martie 2022, de un tur pietonal ghidat în cadrul căruia au vizitat mai multe obiective din Capitală. Acțiunea a fost organizată de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la inițiativa Parohiei Mogoșoaia 1.
Tinerii care sunt cazați în cadrul Ansamblului brâncovenesc din Mogoșoaia au fost însoțiți de părintele Claudiu Vrabie, slujitor la Parohia Mogoșoaia 1. Aceștia au fost întâmpinați la biserica istorică Bucur Ciobanul de pe colina din vecinătatea Mănăstirii Radu Vodă de ghidul voluntar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Miruna Năstase, și de Nicoleta Zagura, cea care a asigurat traducerea. Tinerilor refugiați le-a fost prezentată istoria lăcașului de cult.
În continuare, aceștia au vizitat Mănăstirea Radu Vodă, aflată în imediată apropiere, informează TRINITAS TV.
„Am organizat astăzi un traseu pietonal dedicat unui grup de aproximativ 10 persoane, prin care să ia contact cu spiritualitatea Bucureștiului, să poată intra în mai multe lăcașuri de cult ale Cetății lui Bucur și, în același timp, să capete o serie de informații culturale și despre istoria Bucureștiului, dar să se și poată ruga pentru compatrioții lor. Este un program-pilot pe care încercăm să-l dezvoltăm în paralel cu programul deja aflat la a treia ediție, «Cetatea Bucureștiului», care anul acesta se va desfășura pe timpul verii. Având experiența anilor trecuți și ghizii voluntari, care deja ne sunt cunoscuți și fac parte din echipa noastră, am profitat de acest context, am dat un răspuns solicitării preoților Parohiei Mogoșoaia 1, care au confirmat că acești tineri vin și participă în mod constant la slujbele Bisericii. Încercăm să le oferim nu numai ajutor material, care vine din toate părțile către refugiați, ci și un alt fel de sprijin, atât duhovnicesc, cât și prin activități recreative, care să-i scoată din starea de stres în care se află”, a declarat Marius Ciulu, inspector eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru TRINITAS TV.
Tot joi, tinerii ucraineni au vizitat Catedrala Patriarhală, Biserica „Sfântul Anton”-Curtea Veche, Pasajul Macca-Villacrosse și Palatul CEC.