În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Un nou doctor în teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti
La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc luni, 7 decembrie 2020, susținerea publică a tezei de doctorat intitulate „Fenomenul migraţiei şi consecinţele lui religioase şi culturale în Europa de astăzi”. Cercetarea realizată de pr. Cristian Ștefăniță Chiru, de la Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia, s-a desfășurat sub coordonarea științifică a pr. conf. dr. David Pestroiu.
Lucrarea „Fenomenul migraţiei şi consecinţele lui religioase şi culturale în Europa de astăzi” este structurată în cinci părți, în care autorul tratează actualitatea subiectului, importanța lui pentru viața religioasă și culturală din Uniunea Europeană, precum și dinamica fenomenului migraționist cu efectele și consecințele acestuia. Noutatea temei a fost subliniată de autor arătând că „fenomenul migraţiei poate influenţa activitatea de misionarism desfăşurată în cadrul anumitor religii. De aceea efectele produse de migraţie nu sunt similare cu cele produse de o misiune. Astfel, diaspora este mediul în care şi pentru care se întreprind activităţi misionare, pentru cei care au emigrat anterior. În mod special, Biserica Ortodoxă Română a promovat în chip jertfelnic şi mărturisitor prin preoţii trimişi în diasporă, mai ales după 1989, o activitate misionară destinată tuturor românilor plecaţi în diferite ţări din Europa şi nu numai”.
Din comisie au făcut parte conf. dr. Adrian Lemeni, pr. conf. dr. David Pestroiu, pr. conf. dr. Radu Petre Mureșan și pr. prof. dr. Gheorghe Petraru. La final, pr. Cristian Ștefăniță Chiru a primit titlul de doctor în teologie.