În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Un nou proiect catehetic în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“
În cadrul activităţilor catehetice desfăşurate în Anul omagial euharistic, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“, Şcoala “Antim Ivireanul“ şi Şcoala Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea dezvoltă proiectul catehetic „Sfânta Euharistie - Taina vindecării şi îndumnezeirii noastre“.
Cu acest proiect duhovnicesc, persoanele implicate, tineri şi voluntari, participă la concursul naţional de proiecte „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“, concurs iniţiat în cadrul Patriarhiei Române pentru intensificarea şi dezvoltarea activităţilor cu tinerii şi copiii din centrele parohiale.
Activitatea catehetică s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“, prin prezentarea aspectelor teologice şi practice la Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii. „Proiectul catehetic a prilejuit reîntâlnirea cu tinerii din parohie şi elevii din şcolile partenere la o seară duhovnicească, în care au avut ocazia iniţierii şi participării la un dialog pe cele două teme: Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii. Totodată, tinerii au avut posibilitatea, alături de părinţi, să pregătească prăjiturele pe care le-au împărţit persoanelor adulte care participă la proiectul «Calea mântuirii». Sfânta Euharistie, perioada postului ne învaţă că trebuie să fim atenţi la suferinţa aproapelui. Postul nu este o însingurare egoistă, ci o deschidere spre bucuria aproapelui. Ne pregătim de cinstirea Sfintei Cruci, în cea de-a treia duminică a Postului Sfintelor Paşti, tocmai prin recunoaşterea suferinţei, a crucii pe care o poartă persoanele aflate în situaţie de criză, materială sau spirituală. Alăturându-ne suferinţei aproapelui, ne împărtăşim de bucuria acestora, pentru că dincolo de darurile materiale, cercetarea şi cuvântul oferit îi reaşază în comunitatea Bisericii. În pelerinajul organizat în cea de-a doua zi, am dorit să prezentăm atât viaţa duhovnicească din mănăstirile ortodoxe, cât şi datoria noastră de a avea grijă de patrimoniul bisericesc, avându-l drept model pe Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu“, a precizat pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, preot la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ şi director al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae“ din Râmnicu Vâlcea. (Arhid. Cristian Cioteanu)