În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Vernisaj de pictură la Băbenii de Vâlcea
Oraşul Băbeni din judeţul Vâlcea a găzduit, în perioada 25-28 august, a XL-a ediţie a Festivalului folcloric de inspiraţie pastorală "La izvorul dorului". Evenimentul a fost marcat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
În cadrul manifestărilor Festivalului folcloric de inspiraţie pastorală "La izvorul dorului", sâmbătă, 27 august, a avut loc şi festivitatea de dezvelire a statuii poetului Dragoş Vrânceanu (1907-1977), în parcul central din faţa Casei de cultură "Dragoş Vrânceanu" din localitate. După ceremonia de dezvelire a statuii poetului Dragoş Vrânceanu, au urmat o slujbă de sfinţire şi un parastas întru pomenirea poetului vâlcean oficiate de către PS Părinte Emilian Lovişteanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. După slujbă, Preasfinţitul Părinte a rostit un cuvânt în care a evocat personalitatea celui care a fost supranumit "Poetul Transhumanţei". Tot sâmbătă a avut loc, în partea a doua a manifestării, vernisajul expoziţiei de pictură "Ortodoxie şi artă" - Băbeni, eveniment ajuns anul acesta la a IV-a ediţie. La expoziţie a participat şi PS Emilian Lovişteanul, care i-a felicitat şi i-a binecuvântat pe tinerii plasticieni pentru lucrările şi talentul lor deosebit, iar apoi, împreună cu părintele Emil Rădulescu, directorul Casei de cultură "Dragoş Vrânceanu" din Băbeni, le-a oferit diplome şi cărţi de rugăciuni. La manifestările Festivalului folcloric au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de stat, oameni de cultură, scriitori şi profesori universitari din oraşul Băbeni, precum şi numeroşi iubitori ai tradiţiilor populare româneşti. Festivalul folcloric de inspiraţie pastorală "La izvorul dorului" se desfăşoară an de an în oraşul Băbeni şi adună numeroase ansambluri folclorice din judeţ şi din ţară care prezintă în spectacolele lor cântecul, portul popular, tradiţia şi obiceiurile neamului românesc. Festivalul a fost organizat de Primăria oraşului Băbeni, Consiliul Local Băbeni şi Casa de Cultură "Dragoş Vrânceanu", în parteneriat cu Prefectura Vâlcea, Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea. Alte acţiuni notabile la Băbeni Oraşul Băbeni a fost reprezentat şi în tabăra de creaţie din staţiunea Călimăneşti - Căciulata, din perioada 16-21 august 2011. Activitatea, realizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a reunit mai mulţi tineri din parohiile Frânceşti I, Băbeni şi Troianu din Protoieria Râmnicu Vâlcea. Costurile au fost acoperite de Organizaţia World Vision România şi de Centrul de Creaţie şi Promovare a Culturii Tradiţionale Vâlcea. În această tabără, tinerii au participat la ateliere de cateheză, de iconografie, de teatru religios, de comunicare, la activităţi sportive (fotbal, badminton, tenis de masă, volei), activităţi recreative (concursuri, foc de tabără etc.) şi au vizitat mănăstirile aflate în apropierea taberei (Cozia şi Ostrov). Activităţile din cadrul atelierelor au fost coordonate de către preoţii parohiilor implicate în acest proiect şi reprezentanţi ai Centrului de Creaţie şi Promovare a Culturii Tradiţionale Vâlcea.