De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Veșmântul harului pentru o biserică din județul Vâlcea
„Mântuitorul Hristos este viața lumii și învierea omului. Părtășia cu Hristos Domnul eliberează omul nu doar de frica morții, ci și de veșnicia ei. Mântuitorul Hristos nu a săvârșit doar minunea învierii fiului văduvei din Nain, ci și a fiicei lui Iair, a lui Lazăr, iar prin Învierea Sa, Domnul nostru Hristos S-a făcut începător şi chezaş al învierii şi al vieţii veşnice, spre a ne face părtaşi la nemurirea cea dumnezeiască. Domnul Hristos îi cheamă pe toți oamenii către înviere, condiția fiind, cu certitudine, aceea de a crede în El: «Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac» (Ioan 11, 25-26)”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în predica rostită duminică, 8 octombrie, în Parohia Aninoasa din Protoieria Drăgășani, județul Vâlcea. Ierarhul a poposit în această comunitate unde a sfințit biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”din satul Chituci, comuna Glăvile. În continuare a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de clerici.
Înaltpreasfinția Sa a vorbit la finalul slujbei despre frumusețea lăcașului de cult, care, prin implicarea preotului paroh, și-a recăpătat frumusețea conferită de ctitori. Chiriarhul Râmnicului l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Cătălin Petre Trifan și i-a felicitat pe cei care au contribuit la înfrumusețarea bisericii, conform arhiepiscopiaramnicului.ro.
Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Chituci, comuna Glăvile, a fost construită între anii 1927-1940, prin purtarea de grijă a preoților Ştefan Mărgăritescu şi Ilie Scrieciu, iar pictura în ulei a fost realizată de zugravul Constantin Cerăceanu. În anul 2019, au fost inițiate lucrările de restaurare a sfântului lăcaș.