Ziua de 4 ianuarie 2025, când Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a împlinit 10 ani de la întronizarea ca cel dintâi arhiepiscop al Eparhiei Romanului și Bacăului, a fost marcată la Roman în mod solemn prin
Veșmântul harului pentru un lăcaș din județul Dolj
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit duminică, 23 octombrie, biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae”, „Izvorul Tămăduirii”, „Sfântul Irodion de la Lainici” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Parohia Dăbuleni, Protopopiatul Craiova Sud, județul Dolj. Din soborul de preoți care s-au rugat alături de ierarh la slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie au făcut parte părintele protopop Grigore Vulcănescu de la Protoieria Craiova Sud, părintele protopop Cătălin Neacșu de la Protoieria Băilești și preoții care slujesc la acest sfânt lăcaș: părintele paroh Ionuț Bunciu și preotul Ilie Cristian Croitoriu.
În această cinstită zi, au fost dăruite Bisericii spre închinare părticele din cinstitele moaște ale Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici.
La final, pentru implicarea deosebită în activitatea parohiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a acordat părintelui paroh Ionuț Bunciu rangul de iconom stavrofor, iar părintelui Ilie Cristian Croitoriu rangul de iconom. De asemenea, mai mulți credincioși care au sprijinit parohia în cadrul lucrărilor de reparații desfășurate în ultimii ani au primit gramate de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța acestui eveniment duhovnicesc pentru credincioși, adăugând că „această sfântă biserică este plină de slavă dumnezeiască”.
„În duminica de astăzi, ne-a învrednicit Bunul Dumnezeu să resfințim această biserică ce, în decursul timpului, a fost martora multor evenimente istorice și sociale în același timp. A fost sfințită de doi dintre înaintașii noștri, Episcopul Ghenadie și Patriarhul Teoctist, și, iată, trăim aceste momente ale sfințirii bisericii în urma lucrărilor care s-au efectuat. Desigur, pentru înaintașii noștri și pentru noi, biserica este cel mai scump loc din orașul nostru. Biserica este Casa lui Dumnezeu. Biserica este locul unde ne întâlnim cu sfinții, venim la Sfânta Liturghie și ne sfințim. Biserica este mama tuturor credincioșilor, pentru că în sfânta biserică venim și ne botezăm, ne spovedim, ne împărtășim, ca apoi să fim aduși pe ultimul drum, la înmormântare, când așteptăm învierea morților și viața veacului ce va să fie. Deci, din orice unghi am privi, biserica este prezentă în viața noastră și nu poate lipsi niciodată”, a spus Părintele Mitropolit Irineu în cuvântul rostit la finalul slujbei.