În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 22 decembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Ibănești, Protopopiatul Bârlad, județul Vaslui. Din
Vizită arhierească într-o comunitate din orașul de pe Bega
În Duminica a 5-a după Rusalii, 28 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Dacia din municipiul Timișoara, fiind primit cu mare bucurie de către preoții slujitori și de membrii comunității.
Chiriarhul a participat apoi la Sfânta Liturghie, răspunsurile liturgice fiind oferite de Corul parohial „Theofora Dacica Timisiensis”. În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Mitropolit Ioan a subliniat câteva repere importante din Evanghelia duminicală (Matei 8, 28-34) în care este consemnată minunea vindecării celor doi demonizați de la Gadara. În acest sens, Înaltpreasfinția Sa a făcut legătura cu pasajul evanghelic al duminicii anterioare și a arătat că „Domnul Iisus Hristos, după vindecarea slugii sutașului din Capernaum, i-a dus pe Apostolii Săi într-o călătorie «în lumea iadului», adică în cimitirul din Gadara, după o furtună pe mare în timpul căreia somnul Mântuitorului s-a dovedit a fi o expresie a umanității Sale, iar potolirea furtunii doar cu cuvântul, puterea dumnezeirii Sale. Tămăduiți de către Fiul lui Dumnezeu, cei doi au fost reașezați în starea de purificare spirituală a revederii lui Dumnezeu, părăsind lumea iadului în care îi duseseră demonii”. Pornind de aici, chiriarhul a făcut o legătură cu Taina Botezului prin care primitorii ei sunt scoși din umbra păcatului strămoșesc și așezați în lumina hainei celei noi a lui Hristos. De asemenea, Părintele Mitropolit a făcut referire la credincioșii care rămân duminica, în timpul Sfintei Liturghii, în casele lor, fără Hristos, și care se aseamănă astfel cu cei care locuiesc în morminte: „Glasul clopotelor ne cheamă la biserică, dar grijile materiale ne împiedică să venim la întâlnirea cu Izvorul vieții”.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a adresat, în final, cuvinte de mulțumire preoților slujitori și credincioșilor pentru primirea deosebită și pentru susținerea cazurilor sociale din Arhiepiscopia Timișoarei. La rândul său, părintele paroh Zaharia Pereș și-a exprimat recunoștința pentru toată dragostea părintească arătată de ierarh în susținerea acestei parohii, oferindu-i în dar un set de sfinte vase spre a fi dăruite unei parohii din eparhie care are nevoie.