De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Vizită arhierească într-o parohie de pe Valea Bistrei
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a mers în Duminica a 16-a după Rusalii într-o parohie de pe Valea Bistrei. Ierarhul a fost alături de preotul și credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, un sfânt lăcaș foarte frumos și generos, realizat din lemn.
În această zi de sărbătoare au venit să se roage la Sfânta Liturghie arhierească mulți credincioși din parohie, dar și din întreg orașul Oțelu Roșu, precum și autorități locale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a rostit și un cuvânt de învățătură la finalul sfintei slujbe, în care a explicat pericopa evanghelică: „În această duminică în care am ascultat Parabola talanților, rostită de Mântuitorul Iisus Hristos, ne-am adus aminte fiecare că avem unul sau mai mulți talanți. Avem în primul rând darul vieții, dar și darul sănătății, și trebuie să avem grijă de aceste daruri pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi. În vreme de pandemie suntem datori să avem grijă unii de alții și de noi înșine, de sănătatea spirituală, dar și de cea trupească, dar suntem chemați să avem grijă și de cei bolnavi, de cei care sunt răstigniți pe paturile spitalelor, în aziluri sau acasă”.
Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Oţelu Roşu a luat fiinţă în 1999. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 2000, însă, din cauza greutăților materiale, până în 2007 s-a turnat doar fundația. Ridicarea structurii de lemn a bisericii s-a făcut într-un interval de doar 4 luni, între august şi decembrie 2007.