Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Vizită arhierească la Școala Primară „Sfântul Stelian” din Bistrița
Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a vizitat marți, 23 noiembrie, pe copiii din clasa pregătitoare de la Școala Primară „Sfântul Stelian” din Bistrița.
Ierarhul le-a adresat copiilor un cuvânt duhovnicesc, i-a binecuvântat și le-a oferit dulciuri și iconițe. La rândul lor, copiii i-au dăruit ierarhului flori din hârtie colorată, confecționate de ei.
„Prezența Preasfințitului Benedict Bistrițeanul în mijlocul copiilor a marcat o întâlnire mult așteptată, atât pentru a primi binecuvântarea ierarhului, cât și de a facilita interacțiunea celor mici cu un reprezentant al Bisericii. Atât copiii, cât și cadrele didactice s-au bucurat de vizita Preasfinției Sale, care le-a oferit daruri, sfaturi practice și un mesaj de încurajare”, a spus managerul Școlii Primare „Sfântul Stelian”, pr. Tudor Mudure, inspector eparhial de tineret al județului Bistrița-Năsăud.
Împreună cu protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, ierarhul a vizitat apoi șantierul clădirii Centrului social-educativ „Grigore Pletosu”, proiect al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care va găzdui în viitor și școala primară.
La Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, ierarhul s-a întâlnit cu profesorii și membrii fondatori ai școlii ortodoxe bistrițene, la care s-au alăturat reprezentanți ai comunității care au sprijinit demersul educațional inițiat de arhiepiscopie.
Preasfințitul Părinte Episcop Benedict Bistriţeanul a prezentat, cu acest prilej, necesitatea de a trece din sfera informațională în cea transformațională, mizând pe rolul de formatori de caractere al profesorilor. Participanții au evidențiat nevoia de corelare a procesului educațional cu eficiența comunicării, „au făcut schimb de bune practici, și-au exprimat bucuria colaborării, apreciind activitatea derulată în cadrul școlii noastre ca una holistică, centrată pe triada comunitate/familie-Școală-Biserică”, a spus pr. Tudor Mudure.